Ž.Kulakova: Būtu labi, ja talkā piedalītos visas organizācijas, kas saņem domes finansējumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šogad stihisko izgāztuvu likvidācijai Daugavpilī ir piesķirti 15 598 lati. Pēc šīs summas saņemšanas atkritumus savāks pašvaldības uzņēmums Spec ATU. Jāatzīmē, ka pašvaldība katru gadu tērē naudas līdzekļus stihisku izgāztuvu likvidācijai.

Komentējot situāciju, mērs Žanna Kulakova norādīja, ka minētajā gadījumā tāda pasākuma kā valsts mēroga talka nepieciešamība ir acīmredzama. Un pēc mēra viedokļa būtu labi, ja talkā piedalītos visas iestādes, īpaši tās, kas saņem finansējumu no pašvaldības. 

Kā piemēru Ž.Kulakova minēja sabiedriskās organizācijas, kurām tiek piešķirti pašvaldības naudas līdzekļi, kaut arī tā nav pašvaldības pamatfunkcija.

„Gribētos, lai mēs visi kopā izietu un sakoptu vismaz teritoriju pie savas mājas. Katram pilsētniekam ir jāsaprot, ka viņš ir atbildīgs par tīrību pilsētā. Un kamēr tas netiks izdarīts, stihiskās izgāztuves turpinās veidoties”, - rezumēja Ž.Kulakova.

Papildinot mēra teikto, vicemērs Vjačeslavs Širjakovs atzīmēja, ka pašvaldības mēģinājumi stihisko izgāztuvu veidošanas vietā uzstādīt konteinerus beidzās ar to, ka pilsētas iedzīvotāji šajos konteineros atstāja celtniecības un citus lielgabarīta atkritumus, kas tikai palielināja stihiskās izgāztuves apjomus.
 


Написать комментарий