J.Lāčplēsis neiebilst pret autotirgu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Iespēja, ka Daugavpilī varētu uzcelt autotirgu, ir izsaukusi milzīgu sabiedrības interesi. 

Turklāt, ja vieni atbalsta šo ideju, kas pilsētu varētu nodrošināt ar papildus darba vietām un veicināt infrastruktūras attīstību, citi ir kategoriski pret, jo pārdzīvo par pilsētas ekoloģiju un par to, ka Olimpiskā centra un veikala Rimi apmeklētājiem nebūs, kur atstāt automašīnas.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc dome nevarētu piedāvāt uzņēmējiem līdzevērtīgu zemes gabalu citā vietā, lai saglabātu stāvvietu Olimpiskā centra un veikala apmeklētājiem, vicemērs Vjačeslavs Širjakovs atzīmēja, ka Pilsētbūves komisijas sēdē, kur tika apspriesti daudzi jautājumi, zemes īpašnieks netika piedāvājis zemes apmaiņas variantu.

Turklāt, V.Širjakovs minēja, ka zemes lietošanas mērķis ļauj ierīkot tur autotirgu un izmantot zemi komercnolūkos. Savukārt, mērs Žanna Kulakova atzīmēja, ka jau minētais veikals Rimi neiegādājās šo zemes gabalu, lai tajā ierīkotu stāvvietu, kuru izmantotu veikala apmeklētāji, bet šāda iespēja bija, jo zeme tika izsolīta. Tāpēc pašlaik uzņēmējs, kurš nopirka zemi, var to lietot saskaņā ar atļauto mērķi.

Jāmin, ka pilsētas teritorijas plānošanas saistošie noteikumi, kas bija par pamatu tam, ka Daugavpils Būvniecības departaments pieņēma lēmumu par autotirgus jautājuma publisko apspriešanu, tika pieņemti 2009.gadā, kad pilsētas mērs bija Jānis Lāčplēsis. Sakarā ar ko portāls Gorod.lv griezās pie bijušā pilsētas vadītāja, lai noskadrotu viņa viedokli par autotirgus ierīkošanu.

J.Lāčplēsis atzīmēja, ka pati ideja nav jauna, līdzīgi priekšlikumi no uzņēmēju puses bijuši jau agrāk. Viss būs atkarīgs no tā, cik civilizēti tiks iekārtots tirgus, paskaidroja eksmērs, piebilstot, ka vienmēr būs tie, kas par un kas pret. Ja uznēmēji ņems vērā visas prasības, nebūs loģiski aizliegt autotirgus ierīkošanu tikai tādēļ, lai aizliegtu, uzskata J.Lāčplēsis.
 


Написать комментарий