Vācu valodas diena Daugavpilī: Austrijas vēstnieka vizīte, karaoke vācu stilā un „Pianomania”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar Daugavpilī norisinājās Vācu valodas diena, kuru organizēšanā piedalījās Vācijas un Austrijas vēstniecības, Gētes institūts Rīgā, DU Vācu valodas centrs un citas iestādes. 

Diena iesākās ar Austrijas vēstnieka vizīti mūsu pilsētā un projektu dienas aklāšanu Daugavpils valsts ģimnāzijā, bet noslēdzās ar vācu gleznotāja un skulptora Norberta Folbergera gleznu izstādi un mūsu pilsētas skolu labāko skolēnu un skolotāju apbalvošanu kinoteātrī Renesanse.

Austrijas vēstnieks Dr. Štefans Pēringers, kas piedalījās apbalvošanā, atzīmēja, ka šodienas pasākums ir vienreizēja iespēja prezentēt viņa valsti mūsu pilsētā un aicināja skolēnus un studentus braukt mācīties vācu valodu Austrijā.

Vācijas vēstniecības Latvijā sekretāre-referente Vibke Brahe piebilda, ka Vācu valodas diena veicinās labu attiecību un sakaru veidošanu starp mūsuvalstīm ne tikai valsts līmenī, bet arī sadzīves, sarunas līmenī.

Vācu vēstniecības kultūras jautājumu ataše Tomass Ruzanovs apbalvoja skolēnus, kuri aktīvi piedalījās dažadās spēlēs ar diplomiem un krekliņiem. Apbalvoto skolēnu vidū bija Valsts ģimnāzijas skolēni, Saskaņas un Vienības skolu skolēni, kā arī 10.vidusskolas skolēni, kuri ne tikai pareizi atbildēja uz jautājumiem vācu valodā, bet arī dziedāja karaoke, diskutēja par tēmu „Vai vācu valoda noderēs maniem bērniem?” u.tt. 

Vēstniecības pārstāvji novērtēja arī pilsētas skolu skolotāju darbu, kuriem arī pasniedza diplomus, ziedus un piemiņas dāvanas. 

Muzikālo pavadījumu nodrošināja DU gada studente Laura Bicāne ar draugiem, kura dziedāja pašas sacerētas dziesmas vācu valodā.

Notikumiem bagāta diena noslēdzās ar nelielu pieņemšanu un dokumentālās filmas „Pianomania” demonstrēšanu, kas bija veltīta vienam no labākajiem klavieru noskaņošanas meistariem Stefanam Kņupferam.

 



Написать комментарий