Isinbajeva tiecas pēc trešā olimpiskā zelta un plāno karjeras beigas

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Pasaules labākā kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva no Krievijas cer šogad izcīnīt savu trešo olimpisko zelta godalgu, kā arī plāno pēc diviem gadiem beigt karjeru.

"Esmu izlēmusi, ka pēc diviem gadiem atstāšu sportu," intervijā atklājusi Isinbajeva. "Treniņi kļūst arvien smagāki, un, protams, ķermenis kļūst vecāks, tāpēc sacensībām sagatavoties ir arvien grūtāk."

"Es izbaudu sacensības vairāk nekā treniņus. Kad esmu skrejceļā, vienmēr domāju, "ārprāts, tas ir tik viegli"," stāstīja krieviete. "Kāpēc tas vienmēr nevarētu būt tik viegli?"

"Londonā mans galvenais sāncensis būšu es pati, jo zinu, cik augstu varu lēkt un tāds augstums citām konkurentēm ir gandrīz nesasniedzams," 29 gadus vecā Isinbajeva ir pārliecināta, ka Londonas Olimpiādē viņa būs galvenā favorīte. "Neesmu uztraukusies par Olimpiādi. Esmu pārliecināta, jo zinu, ka pašlaik manā dzīvē viss ir kārtībā."

Ar rezultātu 5,06 metri Isinbajeva ir pašreizējā pasaules rekordiste sacensībās stadionā. Viņa prognozē, ka varētu rezultātu uzlabot par vēl vismaz četriem centimetriem un pārsniegt Sergeja Bubkas rekordu - karjeras laikā sasniegtus 35 pasaules rekordus. Pašlaik Isinbajeva sasniegusi 28 rekordus un tic, ka var sasniegt arī 36 pasaules labākos rezultātus.

Kā ziņots, februārī Isinbajeva sasniedza savu kārtējo pasaules rekordu, kad Stokholmā sacensībās telpās uzlēca 5,01 metra augstumā.

Pagājušā gada pasaules čempionātā Isinbajeva kārtējo reizi kļūdījās, kas par uzvarētāju ļāva kļūt brazīlietei Fabianai Murerai. Toreiz 4,70 metru augstumu krieviete izlaida, bet, veicot 4,75 metru augstumu, pieļāva kļūdu. Atlikušos divus mēģinājumus Isinbajeva pārcēla uz 4,80 metru augstumu, taču abus veica nesekmīgi.

Kā ziņots, pēc nesekmīgā snieguma 2010.gadā pasaules vieglatlētikas čempionātā telpās Dohā, kur viņa palika bez godalgas, Isinbajeva uz gadu pameta sportu.


Написать комментарий