Noskaidroti Latvijas pārstāvji «Jaunajā vilnī"

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Otrdien, 17. aprīlī, Rīgā, klubā Essential visas dienas garumā risinājās starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis Eiropas atlase, kurā tiesības pārstāvēt Latviju ieguva grupa Framest (attēlā).

Pavisam otrdien uz kluba Essential skatuves kāpa aptuveni 40 dalībnieku, bet par iespēju pārstāvēt Latviju šajā populārās mūzikas svarīgajā notikumā cīnījās vairāk nekā 15 grupas un dziedātāji.

Starp pašmāju pretendentiem bija jau agrāk dažādos projektos iepazītais Atis Ieviņš, Jānis Lemežis, Dāvids Kalandija, Alise Ketnere jeb Fox Lima, Edijs Melni, kā arī plašākai publikai maz zināmi vārdi - Baiba Skurstene, kura ir leģendārās aktrises Veltas Skurstenes mazmeita, Aleksandrs Veselovs, Sofija Plisko un Aleksandrs Laptevs.

Tāpat žūrijas simpātijas centās iekarot pievilcīgās meitenes no dueta Euphoria, kā arī grupa Framest un Dziedošo ģimeņu šovā atpazīstamību guvusī Riču ģimene kopā ar dziedātāju Annu Dribas.

Tāpat starp pretendentiem bija šobrīd plašu popularitāti iemantojušās dziedātājas Antra Stafecka un Sabīne Berezina, kura uz Jūrmalā notiekošo konkursu cenšas braukt jau sešus gadus.

"Kopš 2006. gada katru gadu braucu uz atlasi, un mans mērķis ir beidzot tikt pie iespējas pārstāvēt Latviju konkursā. Uz atlasi jau braucu kā uz kārtējo ikgada skati, kur atrādīt to, ko pa šo gadu esmu iemācījusies," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Berezina.

Bez Latvijas pārstāvjiem atlasē piedalījās arī grupas un solisti no Beļģijas, Vācijas, Izraēlas, Itālijas, Lietuvas, Malaizijas, Meksikas, Polijas, ASV, Igaunijas un Somijas.

Visus pretendentus vērtēja maestro Raimonds Pauls, kurš, neraugoties uz pāris mēnešu ilgo koķetēšanu, atkal ir nolēmis iesaistīties festivāla norisē. Tāpat žūrijas komisijā bija dziedātājs Intars Busulis, festivāla ģenerāldirektors Igors Krutojs, Jaunā viļņa režisors Aleksands Revzins un citi Jaunā viļņa komandas pārstāvji un populārās mūzikas eksperti.

Pretendentu uzstāšanās beidzās otrdienas pievakarē, bet pēc visu potenciālo konkursantu uzstāšanās žūrijas devās apspriesties, lai nolemtu, kuri no jaunajiem skatuves māksliniekiem jūlija izskaņā kāps uz Dzintaru koncertzāles skatuves.

Pēc apspriešanās žūrijas komisija paziņoja, ka Latviju konkursā Jaunais vilnis 2012 pārstāvēs muzikālā apvienība Framest, kā arī nosauca Meksikas pārstāvjus, bet par citu valstu pretendentiem žūrijas komisija vēl lems.


Написать комментарий