Mākslas dienas Daugavpilī iesākās ar DU studentu un pasniedzēju darbu izstādi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī iesākās nu jau kļuvušas par tradīciju Mākslas dienas. DU Mūzikas un mākslas fakultātes pagalmiņā tika atklāta pedagogu un studentu darbu izstāde ar nosaukumu «Vizuālā virtualitāte». Šī ir arī Mākslas dienu devīze.

Viens no pasākuma organizatoriem Māris Čačka aklāšanas ceremonijā teica, ka Mākslas dienas Latvijā notiek jau vairākus gadu desmitus un ir svarīgs notikums valsts kultūras dzīvē. Kā parasti, visos reģionos šajās dienās tiek rīkotas izstādes, jo katrs tamlīdzīgs pasākums ir mākslinieka saruna ar saktītāju, iespēja saprasties. 

Nozīmīgi, ka Mākslas dienas Daugavpilī notiek tieši pavasarī, laikā, kad daba mostas no ziemas miega. Kā apliecinājumu tam, katram dalībniekam piedāvāja turpat universitātes pagalmiņā iestādīt pupiņas sēklu, kas simbolizē jaunās dzīvības sākumu, jaunrades asnus, kas pārvērtīsies par potenciālo ideju augļiem. 

Pasniedzēji un studenti piedāvāja šajā izstādē savu pasaules redzējumu caur virtualitātes prizmu. Šeit bija iespējams aplūkot debesu spīdekli no kompaktdiskiem, milzīgu kāpuru, pulksteni, kas tika veidots no disketēm, zivs skeletu, internetu latgaļu stilā un daudz ko citu. 

Pēc Saules skolas direktores Ilonas Linertes-Ružas vārdiem, studentiem šī Mākslas dienu ietvaros notikusī izstāde ir satriecoša iespēja parādīt sevi un savu radošo potenciālu. 

Starp citu, tieši izstādes aklāšanas sākumā no mākoņiem uzspīdēja saule, kas pēc visu klātesošo viedokļa ir ļoti laba zīme.
 



Написать комментарий