Gunta Līdaka: Mediju apvienošana negarantēs redakcionālu neatkarību

foto mixnews.lv
foto mixnews.lv

Mediju apvienošanas modelis nav pareizs, jo nespēs garantēt redakcionālu neatkarību, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, komentējot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) šodien atbalstīto vienota sabiedriskā medija veidošanu, kas darbosies ar vienotu redakcionālo sistēmu.

"Šis nav pareizs modelis. Līdz ar tā ieviešanu netiks nodrošināta redakcionāla neatkarība, kuru var panākt tikai ar vairākām redakcijām un viedokļu dažādību. Grūti spriest, pēc kādiem apsvērumiem vadījušies lēmuma pieņēmēji, - vai tie bijuši finanšu apsvērumi vai jautājums par cilvēku atlaišanu," sacīja mediju eksperte.

Jau ziņots, ka NEPLP šodien sēdē nolēmusi veidot jaunu, vienotu sabiedrisko mediju, kas darbosies ar vienotu redakcionālo sistēmu, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja NEPLP locekle Aija Cālīte-Dulevska.

Darba grupa, kas strādā pie vienotā sabiedriskā medija koncepcijas jaunās redakcijas, vienojās virzīt trīs modeļus.

Pirmais modelis paredzēja saglabāt divas atsevišķas institūcijas - Latvijas Televīziju (LTV) un Latvijas Radio, bet tiktu veidota vēl trešā, kas bāzētos uz multimediju platformu. Otrs modelis paredzēja veidot jaunu, vienotu sabiedrisko mediju, kas darbotos ar vienotu redakcionālo sistēmu. Trešais modelis paredzēja veidot apvienotu ziņu dienestu, bet pārējo saturu iepirkt no neatkarīgajiem producentiem.

Cālīte-Dulevska stāstīja, ka NEPLP šodien izvēlējās otro modeli, tomēr vispirms tiks īstenots pirmais modelis.

"Tas ir pakāpeniski īstenojams projekts, jo mums nav tādu finanšu, lai momentā ķertos klāt visa projekta realizēšanai," sacīja NEPLP locekle.

Viņa arī atzina, ka projekta īstenošanas gaitā netiks izmantoti trešajā modelī piedāvātie risinājumi.


Написать комментарий