Gandrīz 600 zinātnieku piedalīsies starptautiskajā konferencē Daugavpils universitātē

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils universitātē jau 54-to reizi notiks starptautiskā konference, kurā piedalīsies apmēram 600 dažādu pētniecisko un zinātnisko centu pārstāvji no 12 valstīm.

Organizatoriskās komitejas priekšsēdētājs Dmitrijs Oļehnovičs pastāstīja, ka konferences gaitā tiks organizētas 39 darba grupas, kuras aplūkos aktuālos jautājumus humanitāro, izglītības, socālo zinību un mākslas jomās. Apmēram 400 priekšlikumi tiks aplūkoti starptautiskās konferences ietvaros, pēc tam visi materiāli tiks publicēti speciālajā brošūrā. 

Šīs konferences mērķis ir turpināt darbu augstākās izglītības kvalitātes paaugstināšanā, padziļināt sadarbību ar dažādu valstu zinātniekiem, veicināt konkurētspējas attīstību.

Šogad tiek plānots sarīkot tematisku plenārsēdi, kurā piedalīsies Daugavpils universitātes prēmijas „Gada zinātnieks” laureāti. Par „Gada zinātnieku” ir atzīti Humanitātās fakultātes dekāne Valentīna Liepa un filoloģijas doktors Valentīns Lukaševičs. Plenārsēdē piedalīsies arī zinātnieki no ASV, Vācijas, Itālijas.

Starptautiskā zinātniskā konference turpinās savu darbu līdz 20.aprīlim.
 


Написать комментарий