ASV policija sešgadīgas bērnudārza audzēknes savaldīšanai izmanto rokudzelžus

foto gvardia-spb.ru
foto gvardia-spb.ru

ASV asas diskusijas izraisījis gadījums, kad Džordžijas štata policija, lai savaldītu sešus gadus veco bērnudārza audzēkni, nolēmusi to saslēgt rokudzelžos un nogādāt policijas iecirknī.

"Es piekrītu skolai, ka policija vajadzēja viņu saslēgt rokudzelžos. Ja kāds skolā viņai pieskartos, viņas vecāki iesūdzētu to cilvēku tiesā un apsūdzētu tajā, ka viņam nav šādu tiesību," notikušo komentējis vietējās televīzijas WMAZ-TV pārstāvis. Daudzi pauduši sašutumu par šādu nebijušu rīcību – mazgadīga bērna saslēgšanu rokudzelžos, taču diskusijās izskanējis arī pretējs viedoklis – bērnam jāapzinās, ka viņa sliktajai rīcībai var būt sekas. 

Kā pavēstīja WMAZ televīzija, Džordžijas štata Krīksaidas sākumskolas pārstāvji piektdien uz mācību iestādi izsaukuši policiju, jo skolniece Salīcija Džonsone kļuvusi nevaldāma. Skolas pārstāvji pie policijas pēc palīdzības griezušies pēc tam, kad centušies sazināties ar meitenes māti, taču nesekmīgi. 

Paužot satraukumu par to, ka meitenes rīcība apdraud ne tikai viņas pašas drošību, bet arī apkārtējos, skolas vadība policiju informējusi par to, ka meitenīte raudājusi, rāvusi priekšmetus no sienām, kodusi durvju kliņķī, centusies saplēst stikla rāmi, lēkusi virsū papīra smalcinātājam. Vienā brīdī meitenīte arī nogāzusi plauktu, ievainojot skolas direktoru, uz Associated Press informāciju atsaucas Los Angeles Times. 

Izsauktie policisti centušies savaldīt meiteni, taču nesekmīgi, tāpēc nolēmuši viņu saslēgt rokudzelžos. "Mēs ievērojam tādu politiku, ka jebkurš aizturētais policijas transportlīdzekļa aizmugurē uz iecirkni tiek nogādāts saslēgts rokudzelžos. Šim noteikumam nav vecuma ierobežojumu," policijas rīcību aizstāvējis vietējās pilsētas policijas šefs Drejs Svaikords. 

"Sešgadīgais bērnudārzā. Viņiem nav tiesību izsaukt policiju un saslēgt rokudzelžos manu bērnu," pavēstījis meitenes tēvs Ērnests Džonsons. Meitenītes māte savukārt atzinusi, ka sešgadīgā Salīcija ciešot no "garastāvokļa svārstībām", taču, viņasprāt, oficiālās iestādes rīkojušās nepamatoti, pielietojot tik drastisku rīcību pret viņas bērnu. Arī meitenītes tante Kandisa Rafa paudusi neticību tam, ka meitenītes uzvedība bijusi tik slikta, ka viņa bija jāsaslēdz rokudzelžos, ziņo Los Angeles Times.  


Темы: , , ,
Написать комментарий