Tikai vienu dienu daugavpilieši varēja iepazīties ar vācu gleznotāja un skulptora daiļradi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Tikai vienu dienu Daugavpilī kinoteātra „Renesanse” foajē bija iespējams apskatīt pazīstamā vācu gleznotāja un skulptora Norberta Folbergera darbus, izstāde tika rīkota Vācu valodas dienas ietvaros.

Pats autors Gorod.lv pastāstīja, ka ir atvedis uz mūsu pilsētu tikai daļu no saviem darbiem. Uz doto brīdi mākslinieku uztrauc sociālais virziens mūsdienu mākslā. Pirmkārt, vinu interesē sabiedrībā esošie psiholoģijas likumi, attiecības strap vīrieti un sievieti, mūsdienīgā cilvēka kompleksi. «Mūsdienu sabiedrība nav vesela: Eiropas sievietes nevēlas veidot ģimenes, dzemdēt bērnus, saimniekot mājās. Es gribētu pievērst uzmanību šai problēmai, kas ir ļoti nopietna. Tieši par to ir mana izstāde», - viņš paskaidroja.

Norberts Folbergers jau 11 gadus dzīvo Latvijā, Jūrmalā. Pēdējā laikā viņš nodarbojas ar izrādes noformējumu Vagnera operas teātrī vācu pilsētā Bajrotā, kas tika uzcela pēc slavenā komponista projekta, un viņš pat ir pazīstams ar komponista mazdēliem. Izstādē bija piedāvāta izrādes dekorāciju viena daļa, kurā ietilpst slaveno vācu kultūras pārstāvju (no Baha un Bethovena līdz Dīreram un Šilleram) 15 krūšutēli. 

Pēc Latvijas skulptoru nodaļas priekšsēdētāja Viktora Suškeviča vārdiem, izstāde ir veidota vācu ekspresionisma garā, tas ir ieskats vācu tradīciju saglabāšanā mūsdienu mākslā.
 



Написать комментарий