Itāliešu “Zagato” elektromobilis par septiņiem tūkstošiem eiro

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kompānija "Zagato" un dizaineris Roano Artioli, kurš radījis veidolu "Bugatti EB110" un "Lotus Elise" modelim, izstrādājuši kopīgu projektu – divvietīgu elektromobili "Volpe".
Nosaukums ir abreviatūra no vārdiem "Veicoli Originali Leggeri Privi di Emissioni" jeb "Oriģināls vieglais automobilis ar nulles emisiju".

Elektromobiļa kopgarums ir vien divi metri, platums – viens metrs; bet augstums – pusotrs metrs. Sēdekļi automobilī atrodas viens aiz otra, turklāt aizmugurējais sēdeklis vajadzības gadījumā ir salokāms, tādējādi daļu salona pārvēršot bagāžas nodalījumā.

"Volpe" virsbūve izgatavota no tērauda, bet durvis – no alumīnija. Automobili būs iespējams aprīkot ar gaisa kondicionētāju, MP3 audio sistēmu, elektriskajiem logu pacēlājiem, centrālo atslēgu un navigācijas sistēmu.

Bāzes versijā "Volpe" iegūs elektromotoru un akumulatora komplektu, kas ļauj ar pilnu uzlādi nobraukt līdz 70 kilometru attālumu. Akumulatori iegūst enerģiju arī no jumtā iebūvētajiem saules bateriju paneļiem. Elektromobiļa maksimālais braukšanas ātrums – 48 km/h.

Nākamajā dārgākajā komplektācijā "Volpe" iegūst arī iekšdedzes dzinēju, kas tiek izmantots tikai akumulatoru lādēšanai braukšanas laikā. Tādā gadījumā elektromobilis spēs nobraukt līdz pat 377 km distanci, bet tā maksimālais braukšanas ātrums būs 80 km/h.

Visdārgākajā modifikācijā elektromobilis iegūs vēl jaudīgāku spēka agregātu un pat pilnpiedziņas sistēmu. Iespējams, vēlāk gaidāma arī šī modeļa trīsvietīgā versija.

Itālijā "Volpe" elektromobilis tirdzniecībā nonāks nākamgad un maksās no 6 900 eiro.


Темы: , , , ,
Написать комментарий