Muitnieki Latgalē kravas auto uziet vairāk nekā miljonu kontrabandas cigarešu

foto VID
foto VID

Muitnieki pagājušās nedēļas nogalē uz autoceļa Daugavpils – Medumi kādā kravas auto speciāli izveidotos slēpņos atrada vairāk nekā vienu miljonu dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, portālu "Delfi" informēja VID.

Muitnieki automašīnas "Renault", kam bija Lietuvas valsts numura zīme, puspiekabes grīdā un griestos atraduši slēptuves, kur konstatētas 1 057 400 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām – 439 800 "NZ" markas cigaretes, 47 600 "Fest" markas cigaretes un 570 000 "MINSK" markas cigaretes.

Saskaņā ar pieredzējušu muitas amatpersonu sacīto, slēptuves bija izveidotas profesionāli – tās bija aprīkotas ar speciālām trosēm, kuras izmantoja cigarešu izvilkšanai no slēptuvēm. Muitas amatpersonām bija nepieciešamas vairākas stundas, lai pilnībā izņemtu visas puspiekabē paslēptās cigaretes.

VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 19.nodaļā "Noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā" minēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Šobrīd neviena persona nav aizturēta, un VID Muitas kriminālpārvaldes izmeklētāji skaidro iespējamās vainīgās personas.

Izņemtās cigaretes un smagā automašīna ar piekabi novietotas Silenes muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā. Tuvākajā laikā cigaretes tiks nodotas glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai.


Написать комментарий