Viltus trīnīšu māte aizgājusi no darba Olaines cietumā

foto kasjauns.lv
foto kasjauns.lv

Olaines cietuma darbiniece Elīna Šakurova ceturtdien iesniegusi atlūgumu un dienesta pārbaudes ietvaros paskaidrojusi, ka ziņu izplatīšanā par it kā piedzimušajiem trīnīšiem cietuma darbinieki nav piedalījušies.

Pagājušajā nedēļā medijos izskanēja, ka Olaines cietuma darbiniecei it kā piedzimuši trīnīši.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP) pastāstīja, ka IeVP dienesta pārbaudes ietvaros guvusi apstiprinājumu, ka ziņu izplatīšanā par it kā piedzimušajiem trīnīšiem citi cietuma darbinieki nav piedalījušies. Arī Šakurova paskaidrojusi, ka īsziņu sūtīšanā par trīnīšiem nav iesaistīti citi cietuma darbinieki.

Šakurovas atlūgums ir pieņemts, un sieviete jau no ceturtdienas cietumā vairs nestrādā. Atlūgumā un arī paskaidrojumos Šakurova nekādus plašākus apstākļus par it kā piedzimušajiem trīnīšiem nav minējusi.

Runājot par medijos publicēto informāciju, ka Šakurova, iespējams, mēģinājusi veikt krāpšanu, pārvaldē norādīja, ka ikvienam, kas cietis no iespējamās krāpšanas, ir jāvēršas policijā, jo pārvalde šādus noziegumus neizmeklē.

Jau ziņots, ka IeVP sāka dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu, vai kāds no Olaines cietuma darbiniekiem vispār sarīkojis joku par trīnīšu piedzimšanu.

Pagājušajā piektdienā vairāki plašsaziņas līdzekļi, tostarp reģionālā laikraksta "Zemgales Ziņas" portāls, vēstīja, ka kādai jelgavniecei iepriekšējā ceturtdienā piedzimuši trīnīši.

"Zemgales Ziņu" redaktors Edgars Kupčs vēlāk informēja, ka sieviete vārdā Elīna Šakurova piektdien pēcpusdienā ieradusies "Zemgales Ziņu" redakcijā un pastāstījusi, ka viņu acīmredzot šādi izjokojuši kolēģi Olaines cietumā, kur viņa strādā par apsardzi.

Šakurova, kura, pēc Jelgavas pašvaldības datiem, ir vienīgā ar šādu vārdu un uzvārdu deklarētā persona Jelgavā, redakcijas darbiniekiem klāstījusi, ka patiešām bijusi Stradiņa slimnīcā, taču tikai tāpēc, lai uz turieni aizvestu kādu ieslodzīto. Viņa telefonu nejauši atstājusi darbā un vēlāk atradusi to pilnu ar apsveikumiem par trīnīšu piedzimšanu.

Vēlāk laikraksta portālā Šakurovas paziņas paziņojušas, ka 23 gadus vecā sieviete viņus ir apkrāpusi, izliekoties par grūtnieci un lūdzot gan morālu, gan materiālu atbalstu.

 


Написать комментарий