Vīrietis ar cirvi uzbrūk tiesnesei Maskavā

foto registan.net
foto registan.net

Maskavas tiesnesei Jeļenai Ivanovai, kura izskata lietu pret pankroka grupas “Pussy Riot” dalībniecēm, pirmdien uzbrucis vīrietis ar cirvi, vēsta raidsabiedrība BBC. “Pussy Riot” grupas dalībnieces aizturēti 21. februārī pēc tam, kad Maskavas Kristus Pestītāja baznīcā uzrāpušās uz altāra un centušās nodziedāt dziesmu “Panka lūgšana”.

Vīrietis esot ienācis Ivanovas kabinetā un pieprasījis grupas dalībnieku atbrīvošanu, mēģinot tiesnesei iesist ar cirvi. Izdzirdot tiesneses kliedzienus, kabinetā ieskrējuši tiesu izpildītāji, kuri vīrieti aizturējuši. Uzbrukumā neviens nav cietis.

Pēc aizturēšanas noskaidrots, ka uzbrucējs ir 36. gadus vecais Maskavas iedzīvotājs Andrejs Borodins. Pret vīrieti ierosināta krimināllieta.

Pagājušajā nedēļā tiesnese Ivanova pagarināja "Pussy Riot" aizturēto dalībnieču arestu līdz 24. jūlijam.

Jau vēstīts, ka radikāli noskaņotā meiteņu grupa savās dziesmās vēršas pret Krievijas līdzšinējā premjerministra un topošā prezidenta Vladimira Putina režīmu. 21.februārī piecas "Pussy Riot" dalībnieces uzrāpās uz Maskavas Kristus Glābēja katedrāles altāra un centās nodziedāt dziesmu "Panka lūgšana". Viņu ieceri izjauca katedrāles apsargi.

Meitenēm izdevās aizbēgt, bet policija vēlāk aizturēja četras personas, tostarp vienu vīrieti, kas tiek turētas aizdomās par dalību "Pussy Riot". Divām arestētajām sievietēm policija izvirzīja apsūdzības huligānismā, kas pastrādāts organizētā grupā, kas ir opozīcijas protestētājiem reti izvirzīta apsūdzība.


Написать комментарий