Jauns nacionālo jautājumu skandāls: latvieši sola boikotēt 'Elkor'

foto precukatalogs.lv
foto precukatalogs.lv

Sašutuma vētru interneta sociālajos tīklos izraisījusi ziņa par uzņēmuma „Elkor” atlaižu akciju, kas pircējiem, uzrādot Latvijas nepilsoņa vai nerezidenta pasi, piedāvā 11% atlaidi. Daži nacionāli noskaņoti politiķi jau paziņojuši, ka „Elkor” veikalos vairs neiepirksies, raksta „Diena”.

Uzņēmums taisnojies, ka akcijas mērķis bijis piesaistīt jaunus klientus no ārvalstu tūristu vidus un parādīt Latviju kā ārzemniekiem draudzīgu un izdevīgu iepirkšanās vietu. „Elkor” arī vēlas atvainoties un izteikt nožēlu, ja kādu ir aizskārusi vai aizvainojusi pārprasta šīs akcijas būtība, vēsta laikraksts.

„Šādi tika plānots veicināt tūristu iztērēto līdzekļu ieplūšanu Latvijas ekonomikā, kā arī veidot pozitīvu tēlu ārzemnieku acīs, lai tie arī nākamajā Rīgas apmeklējuma reizē izvēlētos iepirkties Elkor veikalos. Mūsu piedāvājumā nekur nebija teikts par priekšrocībām vai īpašu pretimnākšanu kādai konkrētai valsts iedzīvotāju grupai,” pastāstījis „Elkor” valdes loceklis Ronalds Feldmanis.

Savukārt Eiroparlamenta deputāte Sandra Kalniete savā Twitter kontā ierakstījusi: „Nožēloju, ka esmu regulāri iepirkusies Elkor. Kājas manas vairs tur nebūs!”. Boikotam pievienojies arī Saeimas deputāts Ingmārs Čaklais, kurš šādu akciju nosaucis par vistiešāko naida kurināšanu, jo uzskata, ka Latvijas uzņēmumiem ir jābūt lojāliem šai valstij. „Diena” raksta, ka deputātam nesen gadījies „Elkor” veikalā iegādāties putekļsūcēju, taču tagad Čaklais apgalvo, ka „Elkor” uz viņa naudu varot necerēt. Par diskriminējošu akciju atzinis arī Tiesībsarga birojs, taču ar uzņēmumu panākts mierizlīgums, tādēļ sods tam nebūšot.

Atlaižu akcija bija spēkā līdz šī gada 31. martam. Pašlaik Elkor veikalos visas preces gan Latvijas iedzīvotājiem, gan ārzemniekiem tiekot piedāvātas par vienādām cenām, stāsta laikraksts.


Написать комментарий