Atver Latvijā pirmo dabiskās atveseļošanās centru ReCure

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Rīgā, Baznīcas ielā 13, durvis vēris veselības atjaunošanas un izglītības centrs ReCure, portālu "Delfi" informē centra pārstāvji. Centrs piedāvā atšķirīgu pieeju veselības aprūpei, kurā netiek izmantoti tradicionālie medikamenti, bet piedāvāta principāli jauna, dabiska veselības atjaunošanas un uzturēšanas sistēma.

Nereti dažādu saslimšanu pamatā ir nepareizs uzturs, mazkustīgs dzīvesveids vai psiholoģiska rakstura problēmas, uzskata centra speciālisti. Parasti šādos gadījumos cilvēki dzer zāles, nevis meklē cēloni, lai uzveiktu savu saslimšanu."Veselība nozīmē problēmu cēloņu novēršanu, nevis bezjēdzīgu cīņu ar sekām. Mūsu auditorija ir cilvēki, kas nonākuši izvēles priekšā un apzinās, ka zāles nav vienīgais un labākais līdzeklis slimību novēršanai. Mēs mācīsim mainīt ieradumus, atgriezties pie dabas un saprast, ka organisms ir viens vesels, kurā visas problēmas jāskata un jāatveseļo kompleksi," uzsver ReCure dibinātāja Guna Bīlande.

Galvenās problēmas, kurām speciālisti meklē cēloņus un piedāvā risinājumus, ir tā saucamās "dzīvesveida" saslimšanas - aptaukošanās, paaugstināts asinsspiediens vai cukura līmenis asinīs u.tml.

Pēc konkrētās problēmas apzināšanās centra speciālisti katram klientam izstrādās individuāli piemērotu, kompleksu veselības atjaunošanas un uzturēšanas programmu. Tajā ietilpst veselīga uztura, pareiza režīma pamatprincipi, ieteicamās fiziskās aktivitātes, dažādas procedūras u.tml. Īpašu uzsvaru plānots likt uz izglītojošām aktivitātēm - lekcijām, semināriem, praktiskām nodarbībām.

Centra uzgaidāmajā telpā tiks veidota bibliotēka ar attiecīgu literatūru. ReCure ir pirmais veselības centrs, kurā MADARAs kosmētika iziet ārpus veikalu tirdzniecības. Turklāt tiks piedāvātas arī procedūras ar šo kosmētiku.

Lai arī daudzi vietēji speciālisti izglītojas citur pasaulē, labākie meistari nāk no tām vietām, kur šīs zināšanas ir radušās, uzskata speciālisti. Tāpēc centrā strādās arī citu tautību speciālisti, kas nodrošinās iespēju iepazīt dažādas veselības atjaunošanas pieejas, kurās izmantotas unikālas, no paaudzes uz paaudzi pārmantotas zināšanas.

Pēc centra vadības domām, šobrīd ir īstais laiks šāda centra atvēršanai Latvijā, jo mūsu sabiedrība noveco, cilvēki arvien vairāk slimo, un pamazām pārstāj ticēt farmācijas brīnumlīdzekļiem."Izdzerot tableti šķietami kļūstam veseli, taču tam ir īstermiņa efekts. Ceļš līdz veselības atgūšanai un tās nostiprināšanai ir darbs ar sevi, un tas prasa gan pacietību, gan disciplinētību," uzver Bīlande.

Ar laiku ReCure plāno paplašināties arī ārpus Rīgas, piedāvājot pilsētniekiem iespēju izmantot Latvijas dabas sniegtās priekšrocības. Centra vīzija - izveidot Latviju par vietu, kur dabiskā, nepiesārņotā un harmoniskā vidē atjaunot veselību var cilvēki no visas pasaules. "Mūsu daba ir Latvijas iespēja, un kāpēc gan valsts ekonomiku nevarētu stimulēt veselības atjaunošanas tūrisms?" retoriski jautā Bīlande.


Написать комментарий