Kinoteātrī slepkavībā apsūdzētajam juristam Zikovam prasa 17 gadus cietumā

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Rīgas apgabaltiesā otrdien prokurore Jekaterina Kušakova lūdza tiesai piespriest par bankas darbinieka nošaušanu kinoteātrī "Citadele" apsūdzētajam juristam Nikolajam Zikovam 17 gadus cietumā, kā arī policijas kontroli uz diviem gadiem un mantas konfiskāciju.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

Ja tiesa juristu atzīs par vainīgu, viņu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no desmit līdz divdesmit gadiem.

Jau vēstīts, ka Zikovs 2011.gada 19.februārī kinoteātrī "Citadele" pēc konfliktēšanas nošāva bankas "Citadele" augsta ranga darbinieku Aigaru Egli. Divas dienas pēc tam 21.februārī tiesa piemēroja Zikovam apcietinājumu un viņš cietumā atrodas līdz pat šim brīdim.

Konflikts starp cietušo un Zikovu izcēlies par to, ka Zikovs pārāk skaļi seansa sākumā trokšņojis un čaukstinājis našķu turzu. Pēc tam jurists uzlējis ūdeni Eglem.

Zikova advokāts iepriekš apgalvoja, ka uzbrukums notika filmas beigās, kad cietušais viņa klientu esot centies satvert, aizstāvoties Zikovs izrāvis ieroci, un atskanējuši šāvieni.

Zikovs vainu noziegumā atzīst daļēji.


Написать комментарий