Deputāte Ināra Ostrovska: Izsalkušie pilsētnieki diez vai apmeklēs Rotko centru, lai aplūkotu gleznu kopijas 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils cietokšņa atdzimšanas, mākslas Rotko centra izveides, vietējās lidostas attīstības projekti ir paredzēti pakāpeniskās attīstības stratēģijas ar nosaukumu „Daugavpils – iespēju pilsēta” ietvaros. Tiek uzskatīts, ka tieši šie objekti veicinās tūrisma attīstību mūsu pilsētā.

Pēc deputātes no opozīcijas Ināras Ostrovskas (ZZS) viedokļa, ir būtiski saglabāt Daugavpils kultūras vērtības un piesaistīt ārzemju tūristus mūsu pilsētā. Taču, pirms runāt par tūrisma jomas attīstību, ir jāpadomā par jaunu darba vietu radīšanu.

„Mūsu pilsētai ir daži desmiti miljoni parādu. Un kas notiks, kad beigsies Eiropas nauda? Daugavpilī pašlaik netiek runāts par jaunu ražošanas uzņēmumu dibināšanu un darba vietu radīšanu. Nez kāpēc mūsu vadība neņem vērā faktu, ka cilvēki apmeklē muzejus vai teātrus, kad viņi ir paēduši un ar dzīvi apmierināti, bet ja nav darba, nav arī iztikas līdzekļu. Par kādu muzeja apmeklēšanu tādā gadījumā var būt runa? Kam ir vajadzīgs tūrisms tukšā pilsētā, kura ekonomiski aktīvu iedzīvotāju pamatdaļa ir izbraukusi peļņā uz ārzemēm, bet palikuši tikai pensionāri?

Pilsētas pašvaldībai ir nepieciešams nevis cerēt uz gaišu nākotni, bet pieņemt pārdomātus lēmumus, saskaņojot tos ar iedzīvotājiem. Mūsu tautas izvēlētie jau sen nerēķinās ne ar vienu, tāpēc nav demokrātijas, tikai diktatūra.

Es neesmu pret mākslinieku ar pasaulē pazīstamu vārdu, kurš piedzimis Daugavpilī, bet kādēļ ir jāiegulda miljoni muzejā, kurā visticamāk pat nebūs Marka Rotko gleznu oriģinālu? Pirmkārt, ir jāparūpējas par ražošanas attīstību, un tad domāt par kultūras mantojuma saglabāšanu”, - ir pārliecināta Ināra Ostrovska.


Написать комментарий

Skaudra patiesība, paldies Inārai !