Gulbis Barselonas ATP sērijas turnīra pirmās kārtas mačā piekāpjas Tomičam

foto twittweb.com
foto twittweb.com

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā divos setos ar 3-6, 4-6 zaudēja Bernardam Tomičam no Austrālijas.

Mača sākumā abi tenisisti apmainījās ar uzvarām geimos, bet turpinājumā labāk veicās Tomičam, kurš, laužot Gulbja servi, izvirzījās vadībā ar 3-1. Nākamās izspēles bija garākas un pie rezultāta 3-5 latvietim bija iespēja samazināt rezultāta starpību, tomēr izšķirošajās izspēles viņam nepadevās, nonākot iedzinējos pēc pirmā seta.

Otrā seta sākumā Tomičs uzvarēja pie Gulbja serves, kas, kā vēlāk izrādījās, arī izšķīra cīņas likteni, jo nākamajos geimos abi tenisisti veiksmīgi darbojās pie savas serves. Pēdējā geimā Gulbim bija laba iespēja izlīdzināt rezultātu setā, taču pēdējās trijās izspēlēs pārāks bija austrālietis, svinot uzvaru visā mačā.

Gulbis ATP pasaules rangā pašlaik ieņem 86.vietu, bet Tomičs atrodas 35.pozīcijā un turnīrā izlikts ar 15.numuru.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā nebija spēlējuši.

Turnīra otrajā kārtā Tomičs spēkosies pret kādu no Spānijas tenisistiem - Alvertu Montanjesu vai Herardu Granoljersu-Puholu, kurš dalībai turnīrā saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Pagājušajā gadā Gulbis Barselonas turnīrā nespēlēja, bet 2010.gadā viņš spēja iekļūt sacensību ceturtdaļfinālā, kur atzina spāņa Fernando Verdasko pārākumu.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā latvietis pirmo reizi kopš 2008.gada izmēģināja spēkus "Challenger" sērijas turnīrā, taču Romā notikušo sacensību pirmajā kārtā ar rezultātu 4-6, 2-6 zaudēja vācietim Simonam Groilam.

Gulbis šogad ATP turnīros uzvarējis tikai divos mačos, kad marta sākumā sasniedza Delribīčas "ATP World Tour 250" turnīra ceturtdaļfinālu.


Написать комментарий