Timošenko pieteikusi badastreiku

foto 02varvara.wordpress.com
foto 02varvara.wordpress.com

Bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko, kura apcietinājumā izcieš tai piespriesto septiņu gadu cietumsodu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, pieteikusi badastreiku, otrdien vēsta ārvalstu mediji, atsaucoties uz viņas aizstāvja Sergeja Vlasenko paziņojumu.

"Jūlija Timošenko pieteikusi badastreiku," pavēstījis Vlasenko. "Timošenko badastreiks – tas ir protests pret valstī notiekošo un to, kas notiek ar viņu soda izciešanas vietās," paziņojis aizstāvis, paskaidrojot, ka 20. aprīlī Timošenko ar varu hospitalizēja kolonijas darbinieki. Timošenko transportēšanas uz slimnīcu dēļ viņas rokas esot vienos zilumos, bet uz vēdera esot milzīga hematoma.

Timošenko, kura jau mēnešiem ciešot no muguras sāpēm, nevarot piecelties no gultas. Vlasenko noliedz, ka ekspremjere būtu atteikusies no ārstu pārbaudēm, uzsverot, ka slimnīcā viņa ievietota pret savu gribu. Timošenko no slimnīcas uz koloniju atpakaļ pārvesta svētdien.

Saskaņā ar Vlasenko stāstīto, Timošenko badastreiku sākusi piektdien. Šīs ziņas vēl nav apstiprinājušas Kačanovas sieviešu kolonijas, kurā atrodas notiesātā, amatpersonas.

Jau vēstīts, ka dienu pirms Timošenko nogādāšanas slimnīcā pret viņu sākta jauna tiesas prāva par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, zādzību un ienākumu ārvalstu valūtās slēpšanu laikā, kad viņa 90.gados vadīja enerģētikas uzņēmumu "United Energy Systems of Ukraine". Timošenko tiesu neapmeklēja muguras sāpju dēļ.

Kijevas Pečoras rajona tiesa pērn oktobrī atzina Timošenko par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu un Krieviju un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu, bet triju gadu laikā pēc soda izciešanas būs aizliegts ieņemt valsts amatus.
Rietumvalstis pauž viedokli, ka Timošenko, kas ir opozīcijas partijas "Tēvzeme" līdere, tiek vajāta politisku motīvu dēļ.


Написать комментарий