Eiropas komisija izrādīja interesi par Daugavpils lidostas attīstības projektu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirmdien, 23.aprīlī, liela delegācija apmeklēja Briseli ar darba vizīti, iesniedzot izskatīšanai Eiropas transporta komisijai Daugavpils lidostas infrastruktūras attīstības projektu.

Delegācijas sastāvā bija ne tikai pilsētas mērs Žanna Kulakova, Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa, bet arī Latvijas Vides ministrijas un Reģionālās attīstības ministrijas, Satiksmes ministrijas pārstāvji un pierobežas sadarbības programmas dalībnieki no Pskovas.

Žanna Kulakova Gorod.lv paziņoja, ka Eiropas komisijai projekta ietvaros tika piedāvātas prezentācijas un sīki izstāstīts par nodomiem un to, ka lidostas infrastruktūras attīstība ir nepieciešama un svarīga gan Daugavpilij, gan visai Latgalei. Turklāt, iecerētais projekts paredz arī lidostas attīstību Pskovā.
Neapšaubāmi, ka premjerministra Valda Dombrovska nesenā vizīte mūsu pilsētā veicināja šīs vizītes uz Briseli īstenošanu, jo tiek izstrādātas mūsu reģionam domātas atsevišķas attīstības programmas.

Mūsu delegācijai tika piedāvāts papildināt un izstrādāt projektu līdz galam un prezentēt to Eiropas komisijai uz šī gada 1.septembri. Pēc Daugavpils pašvaldības mēra domām, tagad mums priekšā ir rūpīgs darbs.


Написать комментарий