Par intelekta celšanu Daugavpilī interesējas sievietes brieduma gados

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ir zināms, Daugavpils dome piešķirs 4 180 latus, līdzfinansējot intelekta daudzpusīgās attīstības kursus, kurus organizē Latvijas intelektuālās attīstības fonds.

Minētā projekta prezentācijas gaitā projekta vadītājs, žurnālists Viesturs Dūle pastāstīja, ka no 30.aprīļa līdz 22.maijam 10 daugavpilieši, kurus izvēlēsies, pamatojoties uz viņu pieteikumiem, varēs iziet speciālu apmācības kursu, kas ir vērsts uz sava potenciāla attīstību.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Pieaugušo izglītības centra metodiste Ilze Onzule, kas ir projekta kuratore, portālam Gorod.lv pastāstīja, ka ir saņemti 50 daugavpiliešu pieteikumi. Pēc triju posmu atlases psiholoģi, izmantojot speciālu metodiku, atlasīja 10 cilvēkus, kas varēs iziet kursus. Šie cilvēki, saskaņā ar konkursa noteikumiem, ir aktīvi, pozitīvi noskaņoti, gatavi mācīties un mainīt savu dzīvi uz labo pusi, dalīties ar savām zināšanām, vēlas palikt dzīvot un strādāt dzimtajā pilsētā – Daugavpilī.

I.Onzule pastāstīja, ka ar lielāku aktivitāti un vēlmi iziet kursus izrādīja sievietes. Rezultātā kursos piedalīsies 8 sievietes un tikai 2 vīrieši. Ja Rīgā, kur arī tiek realizēts minētais projekts, kursiem pārsvarā pieteicās jaunieši, tad Daugavpilī tie ir vecākās paaudzes cilvēki.


Написать комментарий