Gorod.lv lasītāji mīl Daugavpili nevis par kaut ko, bet tāpat vien

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saka, ka cilvēks savā dzīvē nevar izvēlēties tikai divas lietas – dzimteni un vecākus. Šīs abas lietas mums tiek dotas no augšas. Dažiem kā lieliskā dāvana, dažiem – kā pārbaudījums.

Mīlestībai pret savu dzimteni ir veltīts milzīgs kinofilmu skaits, tūkstošiem grāmatu un dziesmu. Taču joprojām ir aktuāls jautājums – par ko mīl vai nemīl savu dzimto pilsētu, savu valsti?

Gorod.lv jautāja saviem lasītājiem, kāpēc viņi mīl Daugavpili. Izrādījās, ka aptaujas lielākā daļa (45%) ir īsti mūsu pilsētas patrioti, kas to mīl bez iemesla, tāpat vien.
Toties 16% mūsu respondentu nav iemesla mīlet Daugavpili, viņi uz jautājumu atbildēja kategoriski – nemīlu Daugavpili un viss!

Vēl 10% mīl otro lielāko valsts pilsētu par to, ka te ir klusi un mierīgi, bet 5% ir pārliecināti, ka mil Daugavpili, jo te ir skaisti. Vairāku parku dēļ mūsu pilsētu mīl 1% laītāju.
Atlikušie 20% mīl Daugavpili, jo novērtē visu augstākminēto kopumā – gan klusumu un mieru, gan zaļos skvērus, gan skaistumu.

Grupai «DDT» ir lieliska dziesma, kurā ir šādi vārdi: „Braucu es uz dzimteni. Lai kliedz: neglītene, bet man viņa patīk, lai gan nav skaistule...” («Еду я на Родину. Пусть кричат: уродина, а она нам нравится, хоть и не красавица…»). Ko lai dara, dzimteni cilvēks neizvēlas.


Написать комментарий