Medicīnas darbinieks Ēģiptē ievācis un pārdevis nabadzīgu bērnu asinis

foto topnews.ae
foto topnews.ae

Ēģiptes policija arestējusi medicīnas darbinieku, kurš vairākus mēnešus klaiņojošiem bērniem piedāvājis nelielu atlīdzību, lai tie nodotu asinis, kuras vēlāk pārdevis slimnīcām Kairas prestižajos rajonos, vēsta aģentūra “RIA Novosti”, atsaucoties uz Ēģiptes masu medijiem.

Vīrietis, kurš strādājis par medbrāli vienā no Kairas slimnīcām, aizturēts brīdī, kad devies  nodot vairākus maisiņus ar bērnu donoru asinīm saviem patstāvīgajiem pircējiem. Izmeklēšana noskaidrojusi, ka vīrietis ar šo biznesu nodarbojies astoņus mēnešus.

Sterilos donoru asins iepakojumus medbrālis ņēmis no savas darba vietas, bet donorus – klaiņojošus un nabadzīgus bērnus aicinājis speciāli šim nolūkam izīrētos dzīvokļos. Par vienu nodoto asiņu devu mazie donori saņēmuši aptuveni 1,5 dolārus (0,8 lati), bet tālāk tās pārdotas par 17 dolāriem (9 lati). Turklāt bērniem tika stāstīts, ka nodotās asinis izmantos 2011. gada pavasara nemieros ievainoto ārstēšanai.

Savā nodarbē medbrālis iesaistīja arī vairākus bezdarbniekus, kurus apmācīja asins ievākšanā. Asins ievākšanai paredzētais dzīvokli sākumā īrēts vienā no nelabvēlīgākajiem pilsētas kvartāliem – Imbabā, bet vēlāk "asins nodošanas punkts" pārcelts uz nabadzīgāko pilsētas rajonu Seida – Zeinabu, kur donorus atrast bijis ļoti vienkārši.

Pašlaik notiek izmeklēšana, policija cenšas noskaidrot visus shēmā iesaistītos, galvenokārt nelegāli iegūto asiņu uzpircējus.


Написать комментарий