Velga Vītola: Mades ķērājiem nemaz nav bijis ierocis lāča iemidzināšanai

foto visitligatne.lv
foto visitligatne.lv

Nošaujot Līgatnes dabas takas lāceni Madi, ir izvēlēts vieglākais ceļš, uzskata zvērkope Velga Vītola, piebilstot, ka izskanējusī informācija par lāča agresivitāti nav patiesa, ziņo portāls Tvnet.

Līgatnē nemaz nav bijis pieejams ierocis Mades iemidzināšanai, tādēļ tas lūgts no Tallinas zoodārza.

Līdz šim tika ziņots, ka izbēgusī Made uzvedusies agresīvi, kādas mājas pagalmā saplosījusi suni un uzbrukusi arī zvērkopim. Tomēr Vītola norāda, ka šī informācija nav patiesa: "Tajā mājā, pie kuras piebraucām, mēs ar kolēģi gājām pa pļavu, saucām. Lācis izskrēja no meža mums neparedzēti un uzreiz nāca klāt. Jā, protams, mēs skrējām atpakaļ, bet, ja lācis būtu gribējis, viņš būtu mūs saplosījis jau tur, kur atradāmies. Made to nedarīja. Viņa nebija agresīva. Pavasaris ir pavasaris, un šoreiz viņa priecājās par to, ka tikusi ārā."

Zvērkope pauž viedokli, ka pareizāk būtu bijis lāceni iemidzināt, taču pieņemts lēmums Madi nošauta, raksta portāls Tvnet. Uz jautājumu, kāpēc, viņa nopūšas: "Mēs nemākam to izdarīt, mums nav vajadzīgā ieroča, bet solīja, ka no Tallinas zoodārza atbrauks speciālists ar savu ieroci. Un kamēr domāja - pieņemt, nepieņemt šo priekšlikumu... Tā kā lācis pieskrēja klāt man un kolēģim, viņa varēja to izdarīt arī kādam bērnam. No tā viedokļa parka vadība pieņēma lēmumu, ka tas ir pārāk riskanti un vieglākais variants ir lāci nošaut, nevis meklēt, kā iemidzināt."

Mades piemiņai:


Написать комментарий