Lūdz uzrādīt apsūdzību kokaīna kurjeram ar aizliegto vielu vēderā

foto signsofcocaineuse.com
foto signsofcocaineuse.com

Prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai nosūtīta krimināllieta par lidostā "Rīga" aizturēto narkokurjeru, kurš vēderā mēģināja ievest gandrīz kilogramu kokaīna, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Vīrietim, kurš mēģināja no Dienvidamerikas caur Romu Latvijā ievest kokaīnu, draud brīvības atņemšana līdz 15 gadiem. Aizdomās turētais vīrietis joprojām ir apcietinājumā.

Marta sākumā uzsākts kriminālprocess pret kādu starptautiskajā lidostā "Rīga" aizturētu, no Romas ielidojušu 1977.gadā dzimušu Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju, kuram vēlāk medicīniskās pārbaudes laikā vēdera dobumā tika atklāts 61 plastikāta konteiners ar kokaīna šķidrumu un kopējo svaru vairāk kā 800 grami.

Eksperti secinājuši, ka viela, kas bijusi vīrieša vēderā, ir kokaīns. Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes ekspertu aplēsēm, ņemot vērā vielas koncentrāciju un blīvumu kapsulās, tās cena "melnajā" tirgū varētu svārstīties no 20 000 latu līdz 50 000 latu.

"Esmu gandarīts, ka tieši Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes speciālisti ir tie, kuriem izdevies pirmo reizi Latvijas vēsturē atklāt un novērst šādu ļoti komplicētu narkotisko vielu kontrabandas mēģinājumu. Es ļoti ceru, ka pret aizturēto pilsoni uzsāktais kriminālprocess un bargās soda sankcijas – brīvības atņemšana līdz pat 15 gadiem ar mantas konfiskāciju – liks personām vēlreiz rūpīgi pārdomāt un neiesaistīties šādos noziegumos, kas it kā sola ātru peļņu, taču vienlaikus ir veselībai bīstami un nereti beidzas ar letālām sekām. Savukārt tiem, kuri diemžēl jau ir nonākuši narkotiku atkarībā vai vēl tikai vieglprātīgi plāno tās izmēģināt, iesaku nopietni izvērtēt, vai tiešām viņi vēlas lietot un kaitēt sev ar vielu, kas nonāk pie viņiem šādā ceļā, izmantojot sveša cilvēka ķermenim," sacījis VID Muitas kriminālpārvaldes direktors Edijs Ceipe.

Jau vēstīts, ka 4.martā, veicot muitas kontroles pasākumus lidostā "Rīga", VID muitas amatpersonas aizturēja kādu ar reisu no Romas ielidojušu vīrieti, kuram vēlāk medicīniskās pārbaudes laikā vēdera dobumā tika atklāts 61 plastikāta konteiners ar kokaīna šķidrumu un kopējo svaru vairāk kā 800 grami.


Написать комментарий