Glābējsilītē Daugavpilī šodien atstāts mazulis

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien plkst.13.20 Daugavpils reģionālās slimnīcas glābējsilītē tika ielikts puisītis, aģentūru LETA informēja "Baby Box" projekta pārstāve Laura Zvirbule.

Pēc pirmreizējās apskates mazulis ir vesels un sver 3 kilogramus un 100 gramus. Pašlaik par notikušo tiek informēta bāriņtiesa un policija.

Ja mazulis nebūs meklēšanā, jau pēc trīs dienām viņam tiks piešķirts atradeņa statuss un puisītis būs brīvs adopcijai, kas nozīmē, ka pēc desmit dienām viņu no slimnīcas paņems jaunie vecāki. Tad viņš sešus mēnešus pavadīs pirmsadopcijas aprūpē jaunajā ģimenē, kuru laikā bioloģiskajiem vecākiem ir iespēja pieteikties bāriņtiesā, lai izskatītu jautājumu par bērna atgūšanu. Ja bioloģiskie vecāki nepiesakās, adopcijas process tiek noslēgts un bērniņš kļūst par pilntiesīgu jaunās ģimenes locekli.

Šīs ir otrais mazulis, kas ielikts glābējsilītē Daugavpilī. Kopumā glābējsilītēs atstāti 15 mazuļi - 11 Rīgā, divi Liepājā un divi Daugavpilī.

Kā ziņots, 3.maijā, Rēzeknes slimnīcā tiks atklāta Latvijā piektā, bet Latgalē jau otrā glābējsilīte. Pirmā glābējsilīte tika atklāta 2009.gada septembrī Rīgā. Pašlaik Latvijā ir četras šādas vietas - arī Liepājā, Daugavpilī un Ventspilī.


Написать комментарий