Informācijas dienā DU bija daudz apskāvienu studentu sarīkotajā flešmobā 3

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils universitātē notika Informācijas diena, kuras laikā visi interesenti varēja iepazīties ar Latgales lielākās augstskolas piecu fakultāšu mācību programmām un iespējām.

Dabaszinātnes un matemātikas fakultātes studenti demonstrēja vaboļu un citu kukaiņu kolekcijas, dažādu ķīmisko vielu savienojumus un lielu laivu ar romantisku nosaukumu „Piektdiena”, ar kuras palīdzību var pētīt apkārtējo vidi.

Ļoti plaši tika prezentēta Humanitārā fakultāte. Visiem, kas piegāja pie Poļu filoloģijas stenda, pirmā kursa meitenes nacionālajos tērpos stāstīja par Polijas lielākajām pilsētām un piedāvāja pēc atmiņas no burtiem-magnētiem sastādīt vienu no pilsētas nosaukumiem. Un, neatkarībā no sastādītā vārda pareizības, cienāja ar konfektēm. Neliela prezentācija iepazīstināja ar Polijas skaistākajām vietām, nacionālās virtuves ēdieniem, nacionālo mūziku.

Kā arī bija iespējams iegūt informāciju pie vācu, spāņu, latviešu, zviedru, krievu filoloģijas stendiem. Tika prezentētas arī Zinātnes un vadības, mūzikas un mākslas, sociālo zinātņu fakultātes.

Pasākumu atdzīvināja DU Studentu teātris ar nosaukumu Nākam gaismā, kas pievienojās šiem dzīves svētkiem, organizējot Flešmoba informācijas dienu.
Izrādījās, ka mūsu portāla apmeklētāji līdz šim nezina, kas tas ir. Vismaz par to liecina mūsu aptaujas dati. Lai izglītotu mūsu pilsētniekus, studenti nolēma organizēt savu flashmob. Viena no Studentu teātra dibinātājam Zaiga Lāce pastāstīja, ka šodienas akcija ir pirmais mēģinājums, kurā piedalījās apmēram 20 cilvēki.
Šodienas flešmobs ne bija īpaši oriģināls, taču piesaistīja DU apmeklētāju uzmanību. Uz vienu-divām minūtēm pasākuma dalībnieki sastinga kādā pozā, līdzīgi kā bērnu spēlē „Jūra viļņojas”, bet pēc tam it kā nekas nebūtu noticis turpināja pastaigāties foajē.

Viens no flešmoba dalībniekiem no sirds apskāva visus, kas viņam gadījās ceļā. Un, ja sākumā apskauti cilvēki kautrējās un ķikīnāja, uz beigām visi no sirds apskāva viens otru. Starp citu, tiek uzskatīts, ka ciešu apskāvienu rezultātā cilvēki apmainās ar pozitīvo enerģiju. Tāpēc varam droši uzskatīt, ka šodien Gorod.lv ar to padalījās ar mūsu studentiem.


Написать комментарий

Uzrakstiet labāk par to kā studenti slimo, cik auksti ir auditorijās, bet ne šos reklāmrakstus. Vecākiem jāzina kāda situācija ir DU pirms palīdzēt jauniešiem izlemt vai doties tur mācībās.

Anonīms: Uzrakstiet labāk par to kā studenti slimo, cik auksti ir auditorijās, bet ne šos reklāmrakstus. Vecākiem jāzina kāda situācija ir DU pirms palīdzēt jauniešiem izlemt vai doties tur mācībās.

ai, ai... nabaga studenti, slimo, auksti

Saslimsi, tad atceries savu komentāru, lai veicās, ja vari atbalsti, ja nē nepiesauc sev slimību !

Написать комментарий