Drīzumā sāksies Nikolaja ielas apbūves atjaunošanas darbi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ir paziņoti iepirkumu rezultāti sakarā ar būvniecības un autoruzraudzības projektu „Daugavpils cietokšņa Nikolaja ielas apbūves atjaunošana”. Kā arī ir zināmi konkursa rezultāti par darbiem, kas ir saistīti ar ūdens pārsūknēšanas stacijas būvniecību.

Cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahlins portālam Gorod.lv pastāstīja, ka uz doto brīdi tika paziņots uzvarētājs B daļā, bet sakarā ar A pamatdaļu, kurā ietilpst vārtu restaurācijas darbi, ielas rekonstrukcijas darbi un stāvvietas būvniecība, Iepirkumu uzraudzības birojs pieprasīja dažus papildus dokumentus. Tiek pieņemts, ka maijā tiks paziņots projekta pamatdaļas uzvarētājs un sāksies darbi. 

Jāatgādina, ka ir paredzēts projekta finansējums 1 313 743 LVL apmērā, no kuriem ERAF finansējums sastāda 1 116 682 LVL, valsts budžeta dotācija – 39 412 LVL, pašvaldības finansējums – 157 649 LVL. Projektu tiek plānots realizēt laika posmā no 2011.gada līdz 2014.gadam (31 mēnesis).

Saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja datiem, ar projekta autoruzraudzību par samaksu 19 600 latu apmērā nodarbosies SIA "REM PRO" un SIA "Ekolat", ar būvniecības uzraudzību par samaksu 6 300 latu apmērā – arī "REM PRO". Bet SIA "RBSSKALS Būvsabiedrība" par samaksu 208 196,08 latu apmērā veiks ūdens pārsūknēšanas stacijas būvniecības darbus.

Minētā projekta ietvaros tiks atjaunota mikrorajona Cietoksnis ievērojamā daļa, kas ir paredzēta tūristu aktivitātēm, tiks restaurēts valsts nozīmes arhitektūras piemineklis (vārti) un valsts nozīmes pilsētbūvniecības piemineklis (cietokšņa apbūve), tādā veidā veidojot sakoptāku pilsētas vidi iedzīvotājiem, tūristiem un biznesa aktivitāšu dalībniekiem – uzņēmējiem, patērētājiem un investoriem.
 


Написать комментарий