Grieķija pārtrauc maksāt pabalstus 200 tūkstošiem izkrāpēju

foto travelnews.lv
foto travelnews.lv

Grieķija ir izbeigusi dažādu pabalstu, tostarp pensiju, izmaksu 200 tūkstošiem cilvēku, kas meloja, lai ik mēnesi saņemtu pabalstu no valsts, vai arī patiesībā ir miruši, trešdien paziņoja Grieķijas Darba ministrijas amatpersona.

Šis skaits ir apmēram 2% no Grieķijas iedzīvotājiem.

Parādu māktā Grieķija atklāja krāpšanos pēc pamatīgām datu un līdzekļu pārbaudēm, kas tika darīts pēc starptautisko aizdevēju spiediena samazināt budžeta deficītu.

Valdība izbeidza maksāt pabalstus ģimenēm, kas turpināja saņemt pensijas pēc savu tuvinieku aiziešanas mūžībā. Tāpat pabalstu izmaksa tika izbeigta turīgiem cilvēkiem, kas izlikās par nabadzīgiem, lai saņemtu no valsts sociālo pabalstu.

"Viņi tika pieķerti pārbaudes laikā un valsts atprasa naudu, ko viņi saņēma nelikumīgi," trešdien paziņoja Darba ministrijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Budžeta samazinājumi, kas pakāpeniski tiek īstenoti kopš pagājušā gada septembra, ik gadu ļaus ietaupīt līdz pat 800 miljoniem eiro (562 miljoniem latu), informēja amatpersona.

Grieķija jau ir samazinājusi pensijas vidēji par 25%, saniknojot pensionārus un radot vēl lielāku neapmierinātību par Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda aizdevuma saņemšanai nepieciešamajiem taupības pasākumiem.

Valsts budžetam lielākā nasta ir pensiju maksājumi, jo ceturtā daļa no 11 miljoniem Grieķijas iedzīvotājiem ir pensionāri.

Grieķijas dāsnā labklājības sistēma un uzpūstais sabiedriskais sektors tiek vainots par parādu krīzes izraisīšanu.


Темы: , , , ,
Написать комментарий