Apkures sezonas beigās Daugavpilī iedzīvotāju parāds par siltumu ir pagājušā gada līmenī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī drīz beigsies apkures sezona. Vasaras darba režīms uzņēmumā „Daugavpils siltumtīkli” sāksies maijā, bet tikmēr automātiskie siltummezgli naktīs, kad gaisa temperatūra pazeminās, nodrošina mājas ar siltuma minimālo līmeni, lai uzturētu dzīvokļos komfortablu temperatūru.

Uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Māris Laudiņš portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šogad dažas juridiskās personas un dzīvojamo māju pārstāvji rakstīja iesniegumus ar lūgumu atslēgt apkuri pirmstermiņa. 

Galvenokārt uz apkures rēķina cenšas ekonomēt uzņēmumi, bet ir arī dzīvojamās mājas, kuras nolēma šogad atslēgt apkuri ļoti agri. Šajā sakarā jau tika saņemtas sūdzības par pelējuma veidošanos dzīvokļos, kas ir apkures pirmslaika atslēgšanas sekas. 

Izdarot secinājumus par šo apkures sezonu, M.Laudiņš paziņoja, ka šo sezonu Daugavpils pabeidz gandrīz ar tādu pašu iedzīvotāju parādu par siltumu, kā pagājušajā gadā. Uz 1.aprīli parāda summa bija 2 792 009 lati. Parāds palielinājās pēc februāra mēneša, kas bija ļoti auksts, toties siltajos novembra un decembra mēnešos daļa iedzīvotāju daļēji sēdza parādus.
 


Написать комментарий