Daugavpils Universitātes Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkts (DU TPK) rīko starptautisku konferenci „Inovācija un jaunas tehnoloģijas – reģionālās attīstības veicināšanai” 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Konferencē piedalās DU un citu augstskolu pasniedzēji, studenti, maģistranti un doktoranti, pašvaldību, valsts un sabiedrisko organizāciju pārstāvji, Latgales reģiona uzņēmēji.

Lektoru uzstāšanās laikā tiks skartas reģionālās attīstības aktuālās problēmas, kas saistītas ar resursiem, finansējumu, uzņēmējdarbību, infrastruktūras uzlabošanu un iedzīvotāju dzīves kvalitātes celšanu. Ar lekcijām un prezentācijām uzstāsies Latvijas un ārzemju lektori: pedagoģijas doktore Gundega Lapiņa no Latvijas Tehnoloģiskā centra, profesors Voicehs Kosiedovskis no Nikolaja Kopernika Universitātes (Toruņa, Polija). Elmo De Angelis, Eiropas projektu vadītājs no Itālijas, stāstīs par jaunu uzņēmēju apmācību sabiedrības attīstībai. Egle Baltrune (Tehnoloģiju pārneses centrs, Viļņas Zinātņu un Tehnoloģijas parks) liek uzsvaru uz uzņēmējdarbības virzīšanu, izmantojot mūsdienīgus risinājumus. Valdis Avotiņš (Ventspils Augstskola, Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs) dalās savā pieredzē par augsto tehnoloģiju kompāniju izaugsmes stimulēšanu un zināšanu komercializāciju. DU Sociālo zinātņu fakultātes doktorants Guntars Vanags skaidros inovatīvas uzņēmējdarbības ietekmi uz Latgales reģiona attīstību. DU Sociālo pētījumu institūta zinātniskās darbinieces Olgas Lavriņenko prezentācijā „Inovatīvais potenciāls” tiks runāts par inovatīviem risinājumiem ekonomikā, kā piemēru izmantojot Baltijas valstis.

Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkts (TPK) organizē DU zinātnieku tikšanās ar Latgales reģiona uzņēmējiem un pašvaldībām, kā arī palīdz rast risinājumus aktuālām problēmām, izmantojot Universitātes zinātnisko laboratoriju pieredzi un sasniegumus. TPK piedāvā informāciju un metodisko atbalstu tehnoloģiju pārneses procesā, konferenču, semināru, izstāžu organizēšanā, sniedz pakalpojumus intelektuālā īpašuma aizsardzībā: palīdzība pieteikumu sagatavošanā patenta saņemšanai un to iesniegšanā patentu birojā.

Kontaktpunkts ir dibināts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansiālu atbalstu (projekta vienošanās Nr. L-TPK-08-0004, identifikācijas Nr. TPK/2.1.2.1.2/08/01/009).


 


Написать комментарий

Labākais konferences risinājums - kā panākt lai Universitātē būtu silti. Lai studenti nesaltu tādos dramatiskos apstākļos.