Medvedevs: Baltijai nav jāsaskata Krievijā «briesmīgs lācis»

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs intervijā Krievijas televīzijas kanāliem, skaidrojot, kāpēc četros savas prezidentūras gados nav apmeklējis Baltijas valstis, aicinājis tās neuztvert Krieviju kā "briesmīgu lāci", vēsta Krievijas mediji.

"Es vairākas reizes esmu domājis par aizbraukšanu pie viņiem ciemos, bet tiklīdz norīkoju kādu no saviem palīgiem (sagatavot vizīti), noteikti kaut ko nejauku izmetīs [Baltijas valstis]. Nu nedrīkst tā uzvesties. Mēs, protams, esam lieli, bet viņi maziņi, bet tas nenozīmē, ka jākļūst rupjiem līdz tādam līmenim vai nacistus jāatbalsta," aģentūra "RIA Novosti" citē Medvedeva teikto.

Medvedevs gan izteicis pārliecību, ka Krievijas un Baltijas valstu kontakti augstākajā līmenī atjaunosies. "Esmu pārliecināts, ka kontakti augstā un augstākajā līmenī starp Krieviju un Baltijas valstu valdībām atjaunosies. Tikai nevajag saskatīt Krievijā briesmīgu lāci, kurš jebkurā brīdī gatavs saplosīt šīs valstis," teicis Medvedevs.

Attiecību uzlabošana ar Krieviju esot Baltijas valstu vadītāju rokās, skaidrojis Medvedevs. "Ja viņi ieņems daudz skaidrāku pozīciju un uz katra stūra neteiks: "Krievi nāk, tūliņ tanki ieradīsies, nekavējoties raķetes mums uzstādiet", tad viss būs normāli," uzsvēris prezidents.

Baltijas valstis un Krievija ir vēsturiski un ekonomiski spēcīgi saistītas, paskaidrojis Medvedevs.

Dmitrija Medvedeva prezidenta pilnvaras beigsies 7. maijā, kad valsts vadītāja amatā stāsies pašreizējais Krievijas ministru prezidents Vladimirs Putins.


Написать комментарий