Latvijas jaukto pāru kērlinga izlase pasaules čempionāta spēlē atzīst Ķīnas pārākumu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Trešo zaudējumu pasaules čempionāta cīņās ceturtdien piedzīvoja Latvijas jaukto pāru kērlinga izlase.

Turnīra piektajā mačā Latvijas sportisti ar rezultātu 4-8 piekāpās Ķīnas izlasei.

Latvijas komanda pirmajos trīs endos tā arī netika pie punktiem, nonākot zaudētājos ar 0-4. Ceturtajā endā Latvijas pārstāvji bija pārāki ar 2-0, tomēr piektajā endā zaudētie trīs punkti izrādījās izšķiroši un vairs netika atgūti.

Kā ziņots, turnīra pirmajā cīņā Latvija ar 11-3 sagrāva Franciju, otrajā spēlē ar 7-10 atzina Slovākijas komandas pārākumu, pēc tam ar 7-6 pārspēja Norvēģiju, bet ceturtajā mačā ar 4-10 piekāpās Austrijas izlasei.

Pasaules čempionātā 27 komandas sadalītas trijās apakšgrupās. Latvijai nākamajos apakšgrupas mačos gaidāmas spēles arī ar Somijas, Turcijas un Kanādas jaukto pāru izlasēm.

Savā apakšgrupā Latvijas komanda pašlaik ieņem piekto vietu.

Katras apakšgrupas divas spēcīgākās komandas un labākā trešās vietas ieguvēja automātiski iekļūs turnīra ceturtdaļfinālā, bet atlikusī ceturtdaļfināla dalībniece noskaidrosies "play-off" mačā starp pārējām trešo vietu ieguvējām.

Latvijas komandu pasaules čempionātā pārstāv Ansis un Dace Regžas, kas šosezon izcīnīja trešo vietu Latvijas čempionātā.

Pasaules čempionāts šajā kērlinga disciplīnā tiek organizēts piekto reizi. Līdz šim labākais Latvijas panākums ir 2008.gadā izcīnītā septītā vieta. Savukārt pagājušā gada čempionātā Latvija ierindojās pēdējā, 24.pozīcijā.


Темы: , , , ,
Написать комментарий