Liepājā skolēni Ķīlim sūdzas par vidusskolas eksāmenu izkārtojumu

foto kasjauns.lv
foto kasjauns.lv

Liepājā skolēni piektdien izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim sūdzējās par nepārdomātu vidusskolas eksāmenu izvietojumu – pārbaudījumi būs jākārto trīs dienas pēc kārtas.

Skolēni ministram pauda neizpratni par to, ka šogad paši svarīgākie un vieni no grūtākajiem eksāmeniem vidusskolu beidzējiem notiks vienā nedēļā.

Ķīlis atzina, ka turpmāk eksāmenu izvietojumu vajadzētu pārskatīt.

Daži skolēni arī norādīja, ka mācību temps ir pārāk straujš un vienā mācību gadā nevar pagūt iziet cauri visām vielām, no kurām atsevišķas, viņuprāt, ir liekas.

Savukārt Ķīlis rosināja skolēnus izteikt priekšlikumus par to, kuras mācību vielas no programmas būtu jāizņem.

Liepājas jaunieši tikšanās laikā ar ministru aktīvi uzdeva arī citus ar izglītības aktualitātēm saistītus jautājumos, piemēram, lūdzot padomu nākotnes profesijas izvēlē, interesējās, vai turpmākajos gados būs pieejamas valsts apmaksātas studijas.

Ķīlis skolēnus iepazīstināja ar vairākām nākotnes profesijām un pastāstīja, ka, ņemot vērā pasaules straujos attīstības tempus, visticamāk, skolās un augstskolās vairs nevarēs iemācīties arodu, kas kalpos visam mūžam. Tāpēc skolām jāiemāca bērniem spēja mainīties.

Viņš arī prognozēja, ka pēc desmit gadiem Latvijā nebūs nevienas monolingvālsa skolas, kurā mācību vielu apgūst tikai vienā valodā.

Jau ziņots, ka Ķīlis piektdien apmeklēja Liepāju. Viņš tikās ar pašvaldības vadību, kā arī Liepājas 2.vidusskolā ‒ ar skolēniem un izglītības iestāžu vadītājiem.

Vakarā Liepājas Mākslas vidusskolā Ķīlis tiksies ar skolēnu vecākiem un Reformu partijas reģionālās nodaļas pārstāvjiem.

Vizītes noslēgumā ministrs Liepājas Mākslas vidusskolā atklās profesionālās izcilības pasākumu "Zelta griezums 2012".


Написать комментарий