ASV un Krievija gatavojas izveidot «karsto līniju» kiberkara novēršanai

foto diena.lv
foto diena.lv

Domājams, ka paralēli "karstajai" sakaru līnijai, kuras nolūks ir novērst nesaprašanos, kas varētu izraisīt kodolkaru, starp ASV un Krieviju tiks izveidota sakaru līnija, kas tiks izmantota kiberuzbrukumu riska gadījumos, piektdien vēsta laikraksts The Washington Post.

Saskaņā ar ieceri, kuru Vašingtona šobrīd apspriež ar Maskavu, jautājumiem, kurus šobrīd paredzēts apspriest, izmantojot "karsto līniju", tiks pievienota kibertelpas aizsardzība, atsaucoties uz ASV amatpersonām, ziņo The Washington Post.

Kodolrisku samazināšanas centrs, kas apkalpo īpašo sakaru līniju, tika izveidots 1988.gadā Ronalda Reigana prezidentūras laikā, lai abas puses varētu viena otru informēt par raķešu izmēģinājumiem un palaišanu, kuru kļūdas dēļ pretējā puse varētu iztulkot kā naidīgu rīcību.

Laikraksts norāda, ka līgums, kas paredzētu attiecīgās izmaiņas, varētu būt gatavs tuvāko nedēļu laikā. Pentagons atteicās komentēt šīs ziņas.

Tas būs pirmais līgums, ko ASV noslēgušas ar citu valsti, abpusēji apņemoties mazināt kiberkara draudus. Līdz šim ASV izlūkdienesti atzinuši, ka visagresīvāko kiberuzbrukumu avoti meklējami Krievijā un Ķīnā.


Написать комментарий