Sašķeļas «Vienotības» Talsu nodaļa, partija paliek bez pārstāvniecības novada domē

foto lv.wikipedia.org
foto lv.wikipedia.org

Apmēram desmit cilvēki pauduši gatavību pamest partijas "Vienotība" Talsu nodaļu, un šo cilvēku vidū ir arī visi trīs "Vienotību" Talsu novada domē pārstāvošie deputāti, portālam "Delfi" apstiprināja "Vienotības" Talsu nodaļas vadītāja vietnieks Gatis Vjaters.

Viņš sacīja, ka pagaidām oficiāls iesniegums par partijas rindu pamešanu nav saņemts, taču apmēram desmit "Vienotības" Talsu nodaļas biedri mutiski paziņojuši par savu lēmumu aiziet no partijas. "Talsu nodaļā paliks apmēram 30 biedri un vēl atbalstītāji," sacīja Vjaters.

Viņš atzina, ka vēlmi izstāties no partijas pauduši arī visi trīs šobrīd "Vienotību" Talsu novada domē pārstāvošie deputāti – Andris Dedzis, Daiga Feldmane un Andris Dzenis. Ainārs Lūks, kurš tika ievēlēts no šobrīd "Vienotībā" ietilpstošā "Sabiedrība Citai politikai", ir vienīgais, kurš nav šo "aizgājēju" vidū, bet viņš arī nav partijā, un ir tikai "Vienotības" atbalstītājs.

"Vienotības" Talsu nodaļas vadītāja vietnieks atzina, ka ir mēģināts runāt ar aizgājējiem no partijas, taču velti – uz sasaukto ārkārtas sēdi neviens nav ieradies. "Tas ir tāds attīrīšanās solis," teica Vjaters, gan plašāk nekomentējot, ko ar šiem saviem vārdiem domājis. Viņš vien pauda uzskatu, ka šī nodaļas sašķelšanās skaidrojama ar pašvaldību vēlēšanu tuvošanos.

Jau vēstīts, ka Talsu novada domē "Vienotību" pārstāvēja Aleksandrs Tarabanovskis. Taču viņš izpelnījies partijas dusmas par to, ka deputāts, kurš ir arī pašvaldības uzņēmuma "Talsu namsaimnieks" vadītājs un vienīgais valdes loceklis, pieņēma darbā abus savus dēlus, tāpēc to pārbauda Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

"Vienotības" ētikas komisija marta beigās nolēma lūgt partijas valdi izslēgt no "Vienotības" rindām Tarabanovski, ja vien viņš neatkāpsies no pašvaldības deputāta amata.


Написать комментарий