Saeimas priekšsēdētāja: Latvija gatava dalīties reformu pieredzē ar Maķedoniju

kadrs no video
kadrs no video

Ka informē Saeimas Kanceleja, Latvija atbalsta Maķedonijas virzību uz dalību Eiropas Savienībā (ES) un NATO, kā arī gatava dalīties savā reformu pieredzē. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, sestdien, 28.aprīlī, Saeimā tiekoties ar Maķedonijas prezidentu Gjorge Ivanovu (Gjorge Ivanov), kurš Latvijā uzturas valsts vizītē.

„Latvija vienmēr ir atbalstījusi Eiropas Savienības un NATO paplašināšanos, uzskatot šos integrācijas procesus par nozīmīgu faktoru miera un stabilitātes nodrošināšanai agrāk daudz cietušajā Balkānu reģionā. Tādēļ mūsu valsts ļoti pozitīvi vērtē Maķedonijas virzību uz dalību Eiropas Savienībā un NATO, un pauž cerību to redzēt kā pilntiesīgu partnervalsti abās eiroatlantiskajās organizācijās,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Solvita Āboltiņa sarunas gaitā apliecināja Latvijas gatavību dalīties mūsu valstī veikto reformu pieredzē. „Mēs labi atceramies, cik būtiska bija mūsu reformu procesā saņemtā ārvalstu palīdzība. Tādēļ patlaban jau kā Eiropas Savienības dalībvalsts esam gatavi dalīties savā reformu pieredzē ar citiem,” teica S.Āboltiņa.

„Parlamentārā līmenī to varam īstenot, sadarbojoties gan parlamenta komisiju, gan deputātu sadarbības grupu līmenī. Tāpat nozīmīga ir arī abu valstu parlamentu administrāciju sadarbība, un šajā jomā jau ir pirmie rezultāti, jo nākamajā mēnesī pieredzes apmaiņas vizītē Saeimā uzturēsies plaša Maķedonijas parlamenta darbinieku delegācija,” uzsvēra S.Āboltiņa.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja sarunā akcentēja reģionālās sadarbības nozīmi, kā piemēru minot Baltijas valstu pieredzi jau divdesmit gadus sekmīgi sadarbojoties gan Baltijas Asamblejas, gan Baltijas Ministru padomes līmenī. Mūsu pieredze liecina, ka reģionālā sadarbība ir nozīmīga ne tikai, lai risinātu visam reģionam būtiskos jautājumus, bet arī, lai veidotu saskaņotu Baltijas nostāju Eiropas Savienībā, norādīja S.Āboltiņa.
 


Написать комментарий