Latvijas izlase pēcspēles metienos pārspēj Francijas valstsvienību

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Latvijas hokeja izlase priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:0, 2:2, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā pārspēja Francijas valstsvienību.

Latvijas valstsvienības labā ar vārtu guvumiem izcēlās Gints Meija un Andris Džeriņš, bet uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Roberts Bukarts. Tikmēr Francijas izlases labā divas reizes precīzs bija Joriks Treijē.

Abas valstsvienības otrdien tiksies atkārtoti, un Latvijas izlasei tā būs pēdējā pārbaudes spēle pirms pasaules čempionāta, kas sāksies 4.maijā.

Atgādinām, ka pirmdien Latvijas hokeja valstsvienības sastāvu papildināja aizsargs Oskars Bārtulis.

19.aprīlī Bārtulis uz nepilnu diennakti jau bija ieradies Rīgā, bet pēc tam viņu negaidīti izsauca Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Filadelfijas "Flyers". Tomēr tagad "Flyers" komandā ir atveseļojušies pāris savainotie spēlētāji, un latvieša atrašanās aiz okeāna rezervista statusā vairs nav nepieciešama.

Tāpat valstsvienībai pievienojies cits aizsargs Georgijs Pujacs, kura pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda pagājušās nedēļas trešdienā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsērijas izšķirošajā, septītajā, mačā piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Maskavas "Dinamo" vienībai, sērijā zaudējot ar 3-4.

Savukārt otrdien valstsvienībai plānojis pievienoties arī NHL komandas Otavas "Senators" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Aizpagājušā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja pēdējās divas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles, sacenšoties ar Krievijas izlasi, kurās tika piedzīvots zaudējums ar 1:2 un izcīnīta uzvara ar 1:0.

Pirms mačiem ar Krieviju iepriekšējās divās EHC spēlēs Latvijas izlase, spēlējot bez vairākiem līderiem, izbraukumā ar 2:1 un 4:1 uzvarēja Dāniju. Savukārt pirms tam Rīgā tika piedzīvoti divi zaudējumi pret Čehiju - ar 3:4 (pēcspēles metienu sērijā) un 1:3.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.


Написать комментарий