Daugavpils sagaidīja pavasari, klausoties džezu pūtēju orķestra un lietuviešu kvarteta izpildījumā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 28. aprīlī, Vienības nama koncertzālē notika pavasarīgs džeza koncerts, kurā, izņemot profesionālu pūtēju orķestri Arnolda Grīnberta vadībā, piedalījās arī Lauras Budreckites kvartets no kaimiņu Lietuvas.

Tika izpildītas gan pazīstamas, gan ne tik ļoti populāras džeza kompozīcijas. Pūtēju orķestrs tradicionāli priecēja klausītājus ar stilīgiem aranžējumiem un izpildītāju Marinas Baženovas un Oļesjas Aksenenokas skaisto vokālu.

Lietuviešu izpildītāja demonstrēja spējas izpildīt ne tikai tradicionālo džezu, bet arī tā dažādas interpretācijas. Laura Budreckite pēc koncerta Gorod.lv atzinās, ka viņai patīk sajaukt dažādas tehnikas, strādāt ar ritmiku, artikulāciju. Viņa ir Lietuvas mūzikas akadēmijas studente, topošā vokāla pasniedzēja. Dziedātājai ir 22 gadi, ar džeza vokālu viņa nodarbojas 3-4 stundas katru dienu jau vairāk kā 7 gadus. Pirms divām nedēļām viņa kļūva par starptautiskā konkursa Jazz Voice Klaipedā balvas ieguvēju, konkursā piedalījās dalībnieki no dažādām pasaules valstīm.

Kvartets tika izveidots pirms diviem gadiem. Kontrabasists Vitis Nivinskas pasniedz mūziku vairākās Viļņas mācību iestādēs. Leonardas Bekša atzinās, ka viņa galvenais instruments ir trompete. Viņš ir pabeidzis Mūzikas akadēmiju, izņemot kvartetu, darbojās arī profesionālajā kara ansamblī. Vitis Vainilaitis spēlē gan sitamos, gan perkusiju.
Viņi ir mūsdienu cilvēki, kuriem patīk spēlēt ne tikai džezu, bet arī latīņamerikas mūziku, roku un dažreiz pat „metālu”.
Žēl, ka šajā pavasarīgajā koncertā klausītāju bija maz.


Написать комментарий