Daugavpils cietoksnim būs „savs cilvēks” Rīgā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēdējā laikā Daugavpils cietoksni bieži apmeklē galvaspilsētas ierēdņi. Viņi novērtē reālu situāciju, izdomā nākotnes plānus un domā, kur ņemt naudu kultūras un arhitektūras pieminekļa attīstībai.

Daugavpils cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis portālam Gorod.lv pastāstīja, ka valsts interese par cietoksni pēdējā laikā tiešām ir palielinājusies, un tas priecē. J.Dukšinskis uzskata, ka šo darbu ietvaros būtu loģiski izstādāt vienotu cietokšņa attīstības stratēģiju, kuras prioritātes būtu apstiprinātas pat valsts vadības maiņas gadījumā.

Cerēsim, ka tā arī būs, jo pēc J.Dukšinska teiktā, Rīgā drīzumā tiks izveidota jauna štata vienība, kas atbildēs par visiem ar cietoksni saistītiem procesiem. Šis cilvēks atbildēs par vēsturiskā mantojuma attīstības stratēģiju, uzturēs kontaktus ar ēku īpašniekiem un pašvaldību, lai sasniegtu kopīgo mērķi – saglabāt un attīstīt cietoksni.

Cietokšņa pārvaldnieks atzīmēja, ka agrāk pašvaldība nevarēja ietekmēt ministriju lēmumus dažādos ar cietoksni saistītajos jautājumos. Tagad galvaspilsētā būs „savs cilvēks”, kas palīdzēs aizstāvēt, saglabāt un attīstīt mūsu unikālu vēsturisku mantojumu.


Написать комментарий