KF Ģenerālais konsulāts Daugavpilī apbalvoja latgaliešus, kas piedalās krievu kultūras saglabāšanā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms maija svētkiem Krievijas Federācijas Ģenerālajā konsulātā Daugavpilī notika apbalvošanas ceremonija, kurā balvas tika pasniegtas Latgales iedzīvotājiem, kuri aktīvi nodarbojas ar krievu kultūras saglabāšanu un popularizēšanu mūsu valstī.

KF vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs atzīmēja, ka speciālā valdības komisija seko darbam, kas notiek dažādās pasaules valstīs ar mērķi saglabāt un popularizēt Krievijas kultūras un vēsturisko mantojumu. „Latgales reģionā dzīvo un strādā daudz brīnišķīgu cilvēku, kuri no visa spēka cenšas popularizēt krievu kultūru. Mēs par to esam ļoti pateicīgi un vēlamies apbalvot mūsu tautiešus un pateikties par aktīvu darbību”, - teica vēstnieka kungs.

Ar Goda rakstu, kuru parakstīja KF vēstnieks, tika apbalvoti 12 Latvijas iedzīvotāji, ne tikai no Daugavpils, bet arī no Balviem, Rēzeknes, Līvāniem. Konsulātā kopā ar Georgija lentītēm Goda rakstus saņēma 7 apbalvošanas ceremonijas dalībnieki.

DAKCB (ДОБАК) valdes loceklis Ivans Terehovs pirmais saņēma savu balvu no KF vēstnieka un Krievijas Ģenerālā konsula Daugavpilī Oļega Ribakova rokām. Kā tika teikts, Ivans Terehovs šogad vadīja Organizatorisko komiteju, kas nodarbojās ar Uzvaras dienas 67.gadadienas svinību organizēšanu mūsu pilsētā, tāpēc tie būs skaisti un interesanti svētki.

Par aktīvu darbību Krievijas kultūras un vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un polularizēšanu Latvijā tika apbalvoti: Daugavpils mūzikas koledžas vokāla pasniedzēja un projekta „Krievu ģēniji” iniciatore un pastāvīgā dalībniece Jeļena Borele, teātra aktieris Jurijs Losevs, Krievu biedrības vietējās nodaļas vadītāja vietnieks Jevģenijs Drobots, sabiedriskais darbinieks un Līvānu novada domes deputāts Ašots Mamikoņans,  Daugavpils apriņķa prāvests virspriesteris Georgijs (Popovs), pensionāru biedrības DLRZ «Крона» priekšsēdētāja Raisa Vasiļjeva un Krievu nama vadītāja vietnieks Jurijs Jermakovs. Apbalvoto sarakstā bija arī Latvijas Vecticībnieku baznīcas centrālās padomes priekšsēdētājs tēvs Aleksejs Žilko, bet Goda rakstu viņš saņēms vēlāk, kad atgriezīsies no Krievijas, kur pašlaik atrodas.

Svinīgās ceremonijas beigās visi apbalvoti tika aicināti uz pieņemšanu par godu Krievijas dienai 12.jūnijā KF vēstniecībā un uz Mariinska teātra orķestra Valērija Gergijeva vadībā koncertu koncertzālē „Dzintari”.


Написать комментарий