Jānis Lāčplēsis: Ja mūsu premjeram par lidostu Daugavpilī paziņotu agrāk, viss būtu savādāk

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Septembra sākumā Eiropas Transporta komisija Briselē gaida no Daugavpils pilsētas domes vietējās lidostas infrastruktūras attīstības projektu.

Starp citu, pie starptautiskās lidostas plāna, kas attīstītu Daugavpils tūrisma sfēru, pie mums strādā jau aptuveni 7 gadus. Un tikai tagad, acīmredzot, process ir izkustējies.

Gorod.lv pajautāja XI Saeimas deputātam Jānim Lāčplēsim (Vienotība), kāpēc tik ilgi un grūti ir ar sen uzsākto lidostas attīstības projektu?

Pēc Daugavpils parlamentāra domām, tas ir saistīts ar to, ka ir radušās lielas problēmas ar projekta tehnisko plānu, ar investoru piesaistīšanu. Un tikai premjerministra Dombrovska (Vienotība) iejaukšanās, kurš nejauši uzzināja par Daugavpils lidostu, palīdzēja pārvarēt grūtības un atrisināt domstarpības. Jānis Lāčplēsis ir pārliecināts, ka mūsu premjera autoritāte palīdzēja pozitīvi ietekmēt Eirokomisijas lēmumu: „Mūsu premjerministrs vienkārši nezināja par esošo problēmu, neviens viņam nebija pateicis par starptautiskās lidostas projektu Daugavpilī, savādāk process varēja izkustēties daudz agrāk.”

Izrādījās, ka premjers nebija pat dzirdējis par lidostu, un, iespējams, ja pašreizējā Daugavpils pašvaldības vadība neizrādītu uzstājību, tā arī paliktu neziņā.

Starp citu, Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība), apmeklējot Daugavpili pagājušā gada augustā, arī bija izbrīnīts, uzzinot par vietējo lidlauku. Viņš pat to apmeklēja kopā ar partijas biedri Jāni Lāčplēsi, lai iepazītos ar pilsētas infrastruktūru un attīstības iespējām. Tiesa, pēc apmeklējuma par to aizmirsa, un laikam tāpēc neinformēja par lidostas izveides projektu savu partijas biedru Valdi Dombrovski.

Laikam arī mūsu izvēlētais pārstāvis Saeimā Jānis Lāčplēsis aizmirsa atgādināt par to saviem partijas „Vienotība” biedriem. Un tikai pateicoties Daugavpils domes vadībai ar Žannu Kulakovu priekšgalā, kura bija ļoti neatlaidīga un neļāva premjerministram Valdim Dombrovskim aizmirst par lidostu. Un pateicoties tam, mēs tagad gaidām Briseles lēmumu saistībā ar šo projektu.



Написать комментарий