Vācijā izveidos «benzīna policiju»

foto ru.tsn.ua
foto ru.tsn.ua

Vācijas ministru kabinets kancleres Angelas Merkeles vadībā pieņēmis lēmumu izveidot "benzīna policijas" dienestu, kura pienākums būs benzīna cenu kontrole, vēsta izdevums Focus.

Ikviena benzīntanka īpašniekam būs jāatskaitās un arī jāpamato kā par cenu paaugstināšana, tā pazemināšana. Bez tam obligāti būs jānorāda arī, kur un par kādām cenām degviela ir iegādāta.

Šāds solis veikts, lai noskaidrotu, kurš īsti manipulē ar banzīna cenām, skaidro Vācijas ekonomikas ministrs Filips Reslers.

Aprīļa sākumā Vācijas konkurences uzraudzības dienests uzsāka izmeklēšanu saistībā ar piecu lielāko naftas kompāniju BP/Aral, Esso, Jet, Shell и Total darbību, visas turot aizdomās par slepenu vienošanos degvielu cenu jautājumā.

Dienests pārbauda ziņas, ka uzņēmumi "BP/Aral", "Esso", "Jet", "Shell" un "Total" vairākās uzpildes stacijās sistemātiski pārdevuši degvielu zem iepirkuma cenas, lai neatkarīgas uzpildes stacijas novestu līdz bankrotam.

Šīs kompānijas neatkarīgiem uzpildes staciju operatoriem vairumtirdzniecības degvielai noteikušas lielākas cenas, nekā tās prasa autovadītājiem savās uzpildes stacijās.

Neatkarīgi pārvaldītas degvielas uzpildes stacijas veido aptuveni trešdaļu no Vācijas tirgus, taču arī tās lielāko daļu degvielas iegādājas no šīm piecām kompānijām.

Naftas kompānijas un neatkarīgie degvielas uzpildes staciju īpašnieki protestē pret šādas policijas izveidi, norādot, ka tas tikai radīs lielāku birokrātiju un uzverot, ka viņi vienīgie nav vainīgi pie izveidojušās situācijas.

Auto Club Europa pārstāvji, uzskata ,ka policijas izveidošana neuzlabos situāciju.Tas ir tikai veids kā politiķi cenšas piesaistīt vēlētājus gatavojoties vēlēšanām.


Написать комментарий