Sarmīte Ķikuste: Neesmu lietas kursā, ko Daugavpils dome dara sakarā ar lidostu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Nesen intervijā portālam Gorod.lv XI Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka ieilgušais starptautiskās lidostas projekts Daugavpilī izkustējās no vietas tikai pateicoties tam, ka iejaucās Latvijas premjers. 

Pēc parlamentāra domām, Dombrovska kungs par to uzzināja nejauši un nolēma palīdzēt ne tikai mūsu pilsētas, bet visa Latgales reģiona aattīstībai.

Mūsu portāls griezās pēc komentāriem pie Daugavpils Attīstības departamenta bijušās vadītājas Sarmītes Ķikustes, kura savulaik ļoti aktīvi nodarbojās ar projektiem, kas varētu nodrošināt pilsētas attīstību, tai skaitā ar Rotko centra, Cietokšņa rekonstrukcijas un Daugavpils lidostas projektiem.

Taču VIII un IX Saeimas bijusī deputāte izvairījās no konkrētās atbildes, paziņojot, ka nav lietas kursā, kas notiek domē: „Es jau pusgadu strādāju pavisam citā sfērā, tāpēc man nav informācijas par Daugavpils domes darbību. Taču man ir prieks, ka mūsu premjerministrs pievērsa uzmanību lidostas infrastruktūras attīstības projektam. Jo īpaši tāpēc, ka, būdama Departamenta vadītāja, es vairākkārt tikos ar dažādu ministriju pārstāvjiem, bet šāda nopietna lēmuma pieņemšanai ir nepieciešams laiks.”


Jāatgādina, ka nedaudz vairāk par gadu (no 2010.gada 4.novembra līdz 2011.gada 17.novembrim) Sarmīte Ķikuste (Vienotība) vadīja Daugavpils Attīstības departamentu un kopā ar Jani Lāčplēsi (Vienotība) mūsu pilsētā tikās ar Aizsardzības ministru Arti Pabriku (Vienotība). Viņš bija atbraucis 2011.gada augustā, lai iepazītos ar mūsu pilsētas attīstības iespējām, un bija ļoti pārsteigts, uzzinot, ka mums ir lidlauks. Bet pēc šīs tikšanās vietējās lidostas projektā nekas nemainījās.

Zināšanai: pirms nedēļas Daugavpils pilsētas dome beidzot iesniedza Eiropas komisijas izskatīšanai vietējās lidostas infrastruktūras attīstības projektu un pašlaik gatavo projekta galīgo variantu, lai to prezentētu septembrī.
 


Написать комментарий