Daugavpilī tiks vienkāršota bērna bērnudārzā reģistrēšanas procedūra

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Izglītības un kultūras komitejas deputāti atbalstīja grozījumus bērnu reģistrācijas un pieņemšanas kārtībā Daugavpils pirmsskolas iestādēs.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pirmsskolas iestāžu speciāliste Ingrīda Zeļenkova paskaidroja, ka līdz ar grozījumu spēkā stāšanos bērnu reģistrācija bērnudārzos kļūs mazāk birokrātiska, aizņems mazāk laika. 

Ja agrāk bērnudārzā bērnus pieņēma, pamatojoties uz norīkojumu, kuru vecākiem uz iesnieguma pamata izsniedza Izglītības pārvalde, tad tagad, saskaņā ar grozījumiem, Pārvalde pēc vecāku iesnieguma saņemšanas nosūtīs attiecīgajā bērnudārzā sarakstu ar bērnu datiem, kuri vēlētos apmeklēt šo bērnudārzu, un vecāku kontaktinformāciju. Pēc saraksta saņemšanas bērnudārza vadītājs telefoniski vai ar e-pasta palīdzību paziņos vecākiem par bērna uzņemšanai nepieciešamās informācijas iesniegšanu.

Rezultātā tiks vienkāršota bērna reģistrācijas procedūra bērnudārzā – vecākiem nevajadzēs vairākas reizes apmeklēt Izglītības pārvaldi un izņemt dokumentus. Pārējās bērna uzņemšanas bērnudārzā prasības netika mainītas.
 


Написать комментарий