Bagātākais Daugavpils pilsētas domes deputāts – ārsts Viktors Butāns

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Runā, ka nav smuki skaitīt svešu naudu. Toties tas ir ļoti interesanti, it īpaši, ja tā ir tautas ievēlēto nauda.

Valsts ieņēmumu dienests publicēja visu Daugavpils domes deputātu deklarācijas par pagājušo gadu. 

Pēc neilgiem matemātiskiem aprēķiniem, Gorod.lv konstatēja, ka 2011.gadā pats bagātākais deputāts izrādījās DRS ārsts-neiroķirurgs Viktors Butāns, kurš nopelnījis gandrīz 30 000 latu.

Spriežot pēc ienākumiem, otrajā vietā atrodas vicemērs Līvija Jankovska, kuras kopējā ienākumu summa par pagājušo gadu sastādīja aptuveni 24 000 latu.
Trešo godpilno vietu ieņem pilsētas domes jaunais deputāts Jevģenijs Ustinskovs, kurš 13 darba vietās nopelnījis 23 006 latus.

Saraksta pēdējā vietā atrodas deputāts Pēteris Dzalbe, kura kopējā ienākumu summs ir 6 873,77 lati, turklāt pusi no šīs summas (3 700 latus) viņš saņēma sava dzīvokļa pārdošanas rezultātā. 

Kas attiecas tieši uz deputātu algu, šajā ziņā līderis ir mērs Žanna Kulakova, kas nav brīnums, jo vadīt Latvijas otro lielāku pilsētu ir ļoti atbildīgs, nopietns darbs.
„Sudrabu” iegūst viņas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs, kurš ir nopelnījis 13 848,85 latu. Bet „bronzu” iegūst viņa kolēģis – pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs, kura darba alga pilsētas domē sastādīja 13 048,75 latu. 

Daugavpils pilsētas domes deputātu vidū vismazāk pagaidām ir nopelnījis ne tik sen par deputātu kļuvušais Jevģenijs Ustinskovs (707 lati).
 


Написать комментарий