Kā interesanti un lietderīgi pavadīt svētku brīvdienas Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Trīs dienas daugavpilieši, tāpat kā visi valsts iedzīvotāji, atpūtīsies no darba. Droši vien, daudzi no viņiem jau ir izlēmuši, kā pavadīt svētku brīvdienas. Kāds Latvijas neatkarības atjaunošanas dienu sagaidīs, strādājot vasarnīcā. Tiem, kas ir palicis pilsētā, vēlamies pastāstīt, kā interesanti un lietderīgi pavadīt dažas svētku dienas.

Piektdien, 4.maijā, visi Daugavpils iedzīvotāji un pilsētas viesi tiek aicināti plkst.14:00 kinoteātrī Renesanse, lai noskatītos Latvijas režisora Gata Šmita mākslas filmu „Seržanta Lapiņa atgriešanās”, un plkst.16:00 apmeklēt bezmaksas jubilejas koncertu ar romantisku nosaukumu „Pūt, vējiņi!”, kas notiks Vienības namā. 

Sestdien un svētdien, 5. un 6.maijā, ir iespējams apmeklēt vairākas izstādes Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā. Pirmkārt, ar paša acīm ieraudzīt neatkārtojamas rakstura autorlelles izstādē „Pasakas pieaugušajiem un bērniem”. Otrkārt, ir iespēja personīgi pārskaitīt vārdes Dzintras Nikolajenko privātkolekcijā. Treškārt, pārdomāt ceļa tēmu, aplūkojot Daugavpils mākslinieka Māra Čačkas gleznas. Ceturtkārt, iepazīties ar personas apliecinošu dokumentu un pases evolūciju Latvijā, un, visbeidzot, atcerēties Latvijas represētos iedzīvotājus izstādē „Lai atcerētos...”. 

Daugavpils muzeja darba laiks: sestdien – no plkst.10:00 līdz 18:00, svētdien – no plkst.10:00 līdz 16:00. Ieejas biļetes maksa – 1-2 Ls.
Tiem, kas nevēlēsies staigāt pa pilsētas muzeja vēsajām zālēm, ir iespēja apmeklēt kino, Silver Screen piedāvā ļoti daudzveidīgu repertuāru – no klasiskā „Titānika”, tagad arī 3D formātā, līdz pasakai par Sniegbaltīti un burvju spogulīti. 

Sporta fani 5. un 6.maijā varēs apmeklēt Daugavpils Olimpisko centru un sekot līdzi Latvijas jauniešu basketbola līgas finālspēlēm.
Daugavpilieši, kurus interesē tautas amatniecība, svētdien, 6.maijā, no plkst.10:00 līdz 14:00 var apmeklēt TLMS Klūga darbnīcas Atverto durvju dienu Patversmes ielā 2.
 


Написать комментарий