Pirmdien prezidenta amatā inaugurēs Putinu

foto novotomsk.ru
foto novotomsk.ru

7. maijā svinīgā ceremonijā inaugurēs 4. martā par Krievijas prezidentu ievēlēto ministru prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Svinīgo pasākumu translēs sešos televīzijas kanālos. Ceremonija notiks pēc noteikta scenārija, kāds tas bijis jau iepriekš prezidentiem stājoties amatā. Jaunā prezidenta korteža ierašanās Kremlī tiks filmēta no vairākiem skatu punktiem, tai skaitā no helikoptera. Svinīga ceremonija notiks krievu komponistu skaņdarbu, ieroču zalvju un baznīcu zvanu skaņu pavadījumā.

Jau vēstīts, ka Vladimirs Putins par prezidentu 4. martā notikušajās vēlēšanās ievēlēts ar 63,6% balsu.

Putins ir otrais prezidents Krievijas Federācijas vēsturē. Pēc Borisa Jeļcina atkāpšanās no prezidenta amata 1999.gada 31.decembrī Putins pildīja Krievijas prezidenta pienākumus līdz 2000.gada 7.maijam, kad pēc vēlēšanām nodeva Krievijas prezidenta zvērestu. 2004.gadā Putinu ievēlēja par Krievijas prezidentu uz vēl vienu termiņu, bet 2008.gada 7.maijā beidzās viņa pilnvaru termiņš. Kopš tā laika viņš bija Krievijas premjers, bet Krievijas prezidents pēdējos četrus gadus bija Putina izvirzītais Dmitrijs Medvedevs.


Написать комментарий