Atšķirīgs viedoklis par Putina atkārtotās ievēlēšanas ietekmi uz situāciju Krievijā

foto topnews.in
foto topnews.in

Latvijas iedzīvotāju viedoklis par Vladimira Putina atkārtotās ievēlēšanas prezidenta amatā ietekmi uz sociālekonomisko stāvokli Krievijā dalās, liecina pētījumu aģentūras "TNS" pētījums.

Gandrīz puse jeb 42% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Putina atkārtotā ievēlēšana Krievijas prezidenta amatā neuzlabos kopējo šīs valsts sociālo un ekonomisko stāvokli.

No 42% aptaujāto, kas uzskata, ka Putina atkārtotā ievēlēšana prezidenta amatā neuzlabos kopējo Krievijas sociālekonomisko stāvokli, 10% atbildējuši, ka noteikti neietekmēs, bet 32%, ka drīzāk neietekmēs.

Trešā daļa jeb 36% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Putina atkārtotā ievēlēšana uzlabos kopējo Krievijas sociālo un ekonomisko stāvokli, no tiem 12% uzskata, ka noteikti uzlabos, bet 24%, ka drīzāk uzlabos.

Savukārt piektajai daļai jeb 22% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauja veikta laikā no 24. līdz 26.aprīlim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 750 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Kā ziņots, Putins pirmdien nodeva Krievijas prezidenta amata zvērestu, tādējādi sākot jau trešo amata termiņu Kremlī.

Turot roku uz Krievijas konstitūcijas, Putins zvērēja "ievērot un aizsargāt tautas tiesības un brīvības" un garantēt Krievijas drošību.

"Es zvēru kā Krievijas Federācijas prezidents ievērot un aizsargāt tautas un pilsoņu tiesības un brīvības, ievērot un aizsargāt Krievijas Federācijas konstitūciju," svinīgajā brīdī sacīja Putins.

Viņš arī solīja "aizsargāt valsts suverenitāti un neatkarību, un drošību" un "uzticīgi kalpot tautai".

Pēc amata zvēresta nodošanas Putins solīja, ka Krieviju sagaida jauns attīstības posms, un prognozēja, ka nākamie gadi izšķirs valsts nākotni.

"Šodien mēs ieejam jaunā nacionālās attīstības posmā. Mums būs jālemj par uzdevumiem jaunā līmenī, jaunā kvalitātē un mērogā. Nākamie gadi izšķirs Krievijas likteni nākamajās desmitgadēs, un mums visiem jāsaprot, ka nākamo paaudžu dzīve, mūsu valsts un tautas vēsturiskās izredzes šobrīd ir atkarīgas no mums," brīdināja Putins. "Mēs visi vēlamies dzīvot veiksmīgā Krievijā, kas pasaulē tiek cienīta kā uzticama, atklāta, godīga un paredzama partnere."

Krievijas nākotne ir atkarīga no "mūsu pūliņiem glābt tautu un atbalstīt Krievijas ģimenes, no mūsu uzstājības, pārvaldot plašo Krievijas teritoriju - no Baltijas jūras līdz Klusajam okeānam -, no mūsu spējas kļūt par līderiem un gravitācijas centru visai Eirāzijai".

Putins prezidenta amatā jau aizvadīja divus amata termiņus no 2000. līdz 2008.gadam.

Sagaidāms, ka līdzšinējais prezidents Dmitrijs Medvedevs šonedēļ kļūs par premjerministru.

Jau ziņots, ka 4.martā aizvadītajās prezidenta vēlēšanās Putins uzvarēja ar 63,6% balsu.

Medvedeva prezidentūras laikā prezidenta amata termiņš tika pagarināts no četriem līdz sešiem gadiem.

Tikmēr Putina inaugurācijas priekšvakarā izraisījās vardarbīgas demonstrantu un policijas sadursmes.


Написать комментарий